Sjajni fudbaler kao da je u oktagonu, a ne na terenu: "Svaki put dobijem batine, sudije zaštite me"

Vapaj odličnog Japanca

Sjajni fudbaler kao da je u oktagonu, a ne na terenu: "Svaki put dobijem batine, sudije zaštite me"

Admin Čaušević

Realnost je da svi igrači nemaju istu protekciju kod sudija. Na sve svakako utiče sam igrački kvalitet i popularnost, odnosno da li ste dovoljno velika zvijezda ili ne.

I dok mnogi fudbaleri prekršaje dobivaju na ime, to i nije slučaj sa nekim koji tokom mečeva dobiju ozbiljne batine i meč završavaju kao da su bili u oktagonu, a ne igrali fudbalski meč.

To je slučaj sa Takefusom Kubom koji se nakon utakmice protiv Alavesa javno požalio da ne dobija sudijsku zaštitu kakvu treba dobiti.

"Ako me ne zaštite igrači ni sudije, teško je", kazao je 173 cm visoki Japanac te nastavio:

"Pokušavam igrati s loptom i zabavljati ljude i također pokušavam pobijediti, ali ima mnogo utakmica u kojima mi je nanesena velika šteta i trebam više zaštite".

Oglasi

"Postoje igrači koji me žele povrijediti i mislim da mi treba malo više zaštite. Ne samo meni, već igrači koji pokušavaju nešto da urade trebaju biti zaštićeni."

Kubo je ovu izjavu dao nakon meča Real Sociedad - Alaves koja je okončana remijem 1:1. Njegove noge su prikazane u krupnom planu, a pažnju je privukao krvavi prst.

Mali baskijski derbi je bio prepun tenzija, a sudija Garcia je podijelio čak devet žutih kartona i jedan crveni pošto je zbog igranja rukom isključen Remiro iz Real Sociedada.

Inače, Kubo igra zaista fantastično ove sezone pa je tako u La Ligi već zabio šest golova te je dodao tri asistencije.

Japanski fudbaler je svojevremeno bio jedan od najvećih svjetskih talenata, a zanimljivo da je bio član omladinskih timova Barcelone i Real Madrida.

Nakon niza posudbi Kraljevi iz Madrida su ga Sociedadu prodali prošle sezone i to za 6.5 miliona eura.

Top Komentari

user1574859714
Je li to onaj sto je tverkovao kad je dao gol. I nek ga udaraju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi