Takefusa Kubo 'pretučen' usred utakmice - Toliko je ponižavao rivala da ga je ovaj krenuo udarati

Nevjerovatne scene

Takefusa Kubo 'pretučen' usred utakmice - Toliko je ponižavao rivala da ga je ovaj krenuo udarati

Midhat Šljivak

Takefusa Kubo igra zaista čudesan fudbal u dresu Real Sociedada. Mladi Japanac ponekad djeluje nezaustavljivo i protivnicima pravi ogromne probleme. Njegove poteze fudbaleri Cadiza nisu željeli previše gledati, pa su ga u jučerašnjoj utakmici doslovno pretukli na terenu.

Takefusa Kubo ima samo 22 godine, a o njemu se već godinama unazad priča. Profesionalac je postao sa samo 15 godina kada je zaigrao za FC Tokyo.

Impresionirani njegovim nastupima bili su u Real Madridu. Poznavali su ga iz perioda dok je igrao za omladinske selekcije Barcelone, gdje je proveo pune četiri godine.

Ni u Realu nije dobio previše prostora. Išao je na brojne posudbe, da bi prošle godine potpisao za Real Sociedad i to se ispostavio kao pravi potez.

U ovom timu igra fenomenalno, ponekad je nezaustavljiv za svoje rivale, koji su prinuđeni da djeluju antifudbalskim metodama kako bi ga spriječili u akcijama koje vodi.

Oglasi

Tako su igrači Cadiza u jučerašnjem meču Japanca doslovno pretukli. Dobijao je Kubo udarce na svakom koraku, a pojedinim trenucima je to izgledalo zaista brutalno.

Ruben Alcaraz ga je u jednom trenutku uhvatio za ruku i žestoko bacio na zemlju. Pokazao je veznjak Cadiza veliku nemoć u tim trenucima i nije mogao naći drugi način da zaustavi Japanca. Za ovaj potez je dobio žuti karton.

Bilo je tu i bezobraznih udaraca. Tokom napada u kojem je bio Kubo, Alcaraz ga je pesnicom udario po ruci i Japanac se požalio na povredu.

Oglasi

Nevjerovatno je na šta su sve spremni određeni fudbaleri kada su nemoćni da na pravi način zaustave protivnika.

Manchester United nudi Kubu sedam puta veću platu

Manchester United prati igre fenomenalnog Japanca i navodno će ga pokušati dovesti u svoje redove.

Crveni đavoli pokušat će ga namamiti ogromnom ponudom. Nude mu sedam puta više novca nego što zarađuje u ekipi iz San Sebastiana. Njegova trenutna plata je dva miliona eura na godišnjem nivou.

Takefusa Kubo je ove sezone u 24 odigrane utakmice za Real Sociedad ostvario učinak od šest pogodaka i četiri asistencije. Izluđuje rivale svojim potezima na terenu i nije nikakvo čudo što se mnogi interesuju za njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako je United spreman ponuditi ogromnu cifru, Kubo bi navodno radije ostao u sadašnjem klubu, ali uz uslov da se plata barem malo poveća. To ne bi trebao biti problem.

Japanac je zaista fenomenalan na terenu i definitivno zaslužuje povećanje plate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi