Tako odlaze klupske legende: Bivšem Zmaju na oproštaju Barbarez, Klasnić...

Oproštajni meč

Tako odlaze klupske legende: Bivšem Zmaju na oproštaju Barbarez, Klasnić...

Kada ste klupska legenda, na samo jedan način završavate karijeru - spektakularno. Zna to i bivši reprezentativac naše zemlje Branimir Bajić kojem je njegov Duisburg u znak zahvalnosti za sve što je učinio za klub odlučio napraviti veličanstven oproštaj.

Bajić koji je za "A" reprezentaciju BiH igrao u periodu od 2004. do 2008. godine odlučio je ovog ljeta u 38. godini staviti tačku na karijeru, a u zasluženu mirovinu je otišao kao legenda Duisburga.

Za ovaj klub je nastupio na više od 200 zvaničnih utakmica, a po posljednji put dres Duisburga će obući danas kada će zaigrati na oproštajnoj utakmici pod sloganom "Bajić i prijatelji." Bajićev oproštaj će uveličati mnoga poznata imena, među kojima su i njegovi bivši saigrači iz reprezentacije Sergej Barbarez i Ivica Grlić.

Bajić je poručio kako će predstojeći meč za njega biti veoma emotivan, ali i da se raduje susretu sa bivšim saigračima i ujedno velikim prijateljima.

Nakon završetka karijere Bajić planira da uplovi u trenerske vode.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti