Tako se to radi: Kupili igrača za 1.5 milion eura, sutradan ga prodali za pet!

Charleroi je svima očitao lekciju

Tako se to radi: Kupili igrača za 1.5 milion eura, sutradan ga prodali za pet!

Svako malo se susrećemo sa interesantnim transferima u fudbalskom svijetu, ali ovo što je napravio belgijski prvoligaš Charleroi se zaista rijetko viđa.

Naime, trenutno drugoplasirani tim Jupiler lige napravio je nevjerovatan posao kojim je za manje od 24 sata postao bogatiji za 3.5 miliona eura.

Posljednjih pola godine je za Charleroi nastupao 20-godišnji krilni napadač Dodi Lukebakio, koji je u ovom klubu boravio na posudbi iz Anderlechta. Inače, radi se o fudbaleru iz Konga koji je prošao sve omladinske selekcije kluba iz Brisela u kojem nikada nije dobio pravu šansu, pa je tako prije Charleroija bio na posudbi u Toulouseu.

Lukebakio se krajem januara trebao vratiti u Anderlecht, ali je Charleroi iskoristio pravo da otkupi njegov ugovor za 1.5 milion eura, što za ovaj klub nije nimalo bezazlena cifra.

Međutim, u Charleroiju su razmišljali unaprijed i mudro su prikrili informaciju da se za ovog fudbalera raspituje Watford. Očigledno to u Anderlechtu nisu znali čim su pristali da ga prodaju, pa je Lukebakio fudbaler Charleroija zvanično poslao 29. januara, dakle prije dva dana.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Charleroi je već sljedećeg dana (jučer) dobio zvaničnu ponudu Watforda i bez razmišljanja je prihvatio, te prodao svog tek dovedenog fudbalera u Premiership.

Watford je za 20-godišnjeg Kongoanca platio pet miliona eura i s njim potpisao ugovor do ljeta 2022. godine, a najveći dobitnik ovog transfera je upravo Charleroi, koji je preko noći ostvario višemilionski profit.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije