Takvih kao on sve je manje: "Kako biti dobar napadač? Samo vam treba Instagram"
(Foto: EPA) Christian Vieri i Ronaldo. Okosnica strašnog napada Nerazzurra u zadnjoj godini prošlog vijeka i prvim godinama ovog.

Bobo Vieri nije impresioniran današnjom generacijom

Takvih kao on sve je manje: "Kako biti dobar napadač? Samo vam treba Instagram"

Christian Bobo Vieri je svojevremeno unosio strahu u kosti protivničkim odbranama. Bio je jedan od najboljih svjetskih napadača i osebujna ličnost na terenu i van njega krajem prošlog i početkom ovog vijeka.

Bobo Vieri je u dresu Intera, Lazija, Juventusa i Atletico Madrida postigao preko 200 golova, a karijeru je završio 2009. godine nakon epizode u Atalanti.

"Likova" kao što je Christian Vieri danas je u fudbalu jako malo, a legendarni Italijan je optužio igrače današnje generacije da im jednostavno nije stalo do fudbala.

"Danas vam je samo potreban dobar Instagram da budete napadač. Ne morate više postizati 30 golova po sezoni. Nema potrebe da dajete gol svake nedjelje", izjavio je Vieri za Radio Deejay.

"Nekada je bilo drugačije. Kada ne biste postigli gol zaključali biste se u kući, a onda sutradan pokušali analizirati svoje greške. Tražili biste način da postanete bolji... To se više ne dešava. Moja generacije je bila 'bolesna', posebno napadači. Bili smo bolesni za golovima", nastavio je nekadašnji reprezentativac Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pojedini italijanski mediji upoređuju sadašnjeg napadača Intera Maura Icardija, sa nekadašnjim - Bobom Vierijem.

"Icard? Mi smo različiti. Ja sam želio započeti tuču sa svima. U Seriji A sam postigao 140 golova i sjećam se svakog, manje-više. Sjećam se čak i promašaja", poručio je Vieri.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

mesut10
Nekad je bilo nezamislivo da jedan Italijan bude sa slikonskom crnikinjom pa si ti bio (mislim da je jučer bio tekst i slike o tome). Nemam ništa protiv toga i drago mi je da se to promjenilo pogotovo u Italiji koja je oduvijek poznata po rasizmu. Ali su mi postale dosadne ove priče. Ako je neko fudbaler kao ne bi trebao da koristi stvari novijeg vremena zato što jedan Vieri nije koristio, samo zato što u to vrijeme nije postojalo. To je kao da njemu neko postavi pitanje zašto je gledao tv u svoje vrijeme kad su prije ljudi bez toga živjeli? :)
6 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi