"Cristiano Ronaldo je nepozvan došao na moj rođendan"

Talisca u podcastu otkrio

"Cristiano Ronaldo je nepozvan došao na moj rođendan"

Edmir Škorić

Cristiano Ronaldo je trenutno u Saudijskoj Arabiji gdje nastupa za Al Nassr, u čijim redovima još nekoliko stranaca, a najpoznatiji su Luiz Gustavo i Anderson Talisca.

Anderson Talisca je u jednom podcastu ispričao da se dugo poznaje s Ronaldom. Štaviše, jednom prilikom je Portugalac iznenadio Brazilca jer mu se pojavio na rođendaskoj zabavi.

"Zapravo se znamo duže, jer dok sam bio u Benfici moj agent je bio Jorge Mendes, koji je također zastupao Ronalda, tako da smo se već poznavali. Mnogo puta smo se sreli i razgovarali", otkrio je Talisca, koji priznaje da mu je Portugalac došao nepozvan na rođendan.

"2015. godine je došao na moj rođendan, a da ga nisam pozvao. Bilo je to iznenađenje za mene. Tada je on bio velika zvijezda i ja sam mu se divio. Poštovao sam to što je došao. Htio sa ga zvati, ali mnogi su mi rekli: 'Jesi li lud? Kako ga misliš zvati?'. Ronaldo je čuo za to, pa sam došao".

Anderson Talisca rekao je da više voli Cristiana Ronalda od Lionela Messija. Talisca kao razloge ističe sposobnost portugalske zvijezde da pruža rezultate u različitim ligama i radnu etiku.

Oglasi

Dvojac je odigrao 13 utakmica zajedno u Al Nassru, koji je na kraju ostao bez titule, pošto je novi klub Karima Benzeme, Al Ittihad, bio na vrhu tabele na kraju.

"Više volim Ronalda nego Messija. Gdje god da je, on je isti. Naravno, ima Božji dar, ali je čudovište. Vrijedno radi i vrlo je predan. Radio je naporno i zato je tu gdje se danas nalazi", poručio je Talisca.

Talisca je ponikao u brazilskom klubu Bahia, odakle je došao u Benficu, ali nije napravio dobru karijeru kao Ronaldo. On je igrao još u Bešiktašu, malo u Kini, a na kraju završio u Saudijskoj Arabiji.

S 20 golova na 23 meča ipak trenutno je 29-godišnji brazilski napadač prvi strijelac Al Nassra.

Ronaldo je potpisao bogati ugovor s Al Nassrom i očekuje se da ga ispoštuje do kraja iako ga se konstantno povezuje sa ostalim timovima.

Sljedeće sezone imaće priliku da igra protiv svog bivšeg saigrača Karima Benzeme i to će biti zaista posebni dueli koji će radovati sve istinske ljubitelje nogometne igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti