Cristiano Ronaldo najavio kupovinu vlastitog kluba i otkrio koliko će još igrati

Portugalac nije završio svoju eru

Cristiano Ronaldo najavio kupovinu vlastitog kluba i otkrio koliko će još igrati

E. Škorić

Dan nakon što je ozvaničen prelazak Karima Benzeme u redove saudijskog prvaka Al Ittihada , Cristiano Ronaldo osvrnuo se na odlazak francuskog napadača iz Real Madrida, naglašavajući kako je pitanje vremena kada će Saudijska liga privući neke od najboljih igrača svjetskog nogometa.

Ronaldo je početkom godine postao član Al Nassra i čini se da je to samo bio početak onoga što će uslijediti, kada će brojne velike zvijezde biti privučene bogatim ponudama, koje je jednostavno teško ne prihvatiti.

Benzema se kleo u Real Madrid, no 600 miliona eura za tri godine... Nije mogao da ne prihvati, kao ni N'Golo Kante koji odlazi iz Chelseaja, dok se sprema bogata ponuda i za Riyada Mahreza, kao i za još mnoge druge zvijezde evropskog nogometa.

Vjerovalo se da će put Saudijske Arabije i Lionel Messi, ali je Argentinac odabrao Inter Miami i MLS ispred Al Ahlija.

"Već sam znao da će odlazak u Saudijsku Arabiju 'otvoriti kutiju'. Nisam pogriješio. Siguran sam da će za dvije-tri godine to biti jedna od najvažnijih liga na svijetu. Benzema je sada došao. Ono što želimo je kompetentnost. Kada postoji kompetentnost, tržište ima koristi. Neka sve zvijezde dođu", rekao je portugalski reprezentativac na konferenciji za novinare na kojoj je predstavio svoj novi posao.

Oglasi

On je sa Benzemom igrao u Real Madridu, sada su obojica u Saudijskoj Arabiji. Kako će Kraljevi preživjeti bez zvanično najboljeg igrača svijeta, pobjednika Zlatne lopte?

“Siguran sam da će ipak osvojiti još Liga prvaka”, dodao je Portugalac.

Ronaldo je također uvjeravao da ne isključuje mogućnost posjedovanja vlastitog kluba u budućnosti.

"To je nešto o čemu sam razmišljao prije nekoliko godina. Stvarno bih volio imati klub. Uvijek sam bio vrlo odlučna osoba i vrlo profesionalan. Zdravlje nije sve, ali sve je i ništa bez zdravlja. Već sam na kraju karijere, igraću najviše dvije ili tri godine", dodao je na kraju.

Ronaldo u Al Nassru godišnje zarađuje oko 200 miliona eura, a potpisao je na dvije i po godine. U taj iznos uključen je i komercijalni dio ugovora. To je najveća plata u historiji ovog sporta, pa će Ronaldo za vrijeme trajanja ugovora zaraditi pola milijarde eura.

Unatoč njegovom prisustvu, Al Nassr nije uspio da osvoji prvenstvo, iako je u trenutku Portugalčeva dolaska bio lider na tabeli. Sezonu su na kraju završili drugi iza Al Ittihada, novog kluba Benzeme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi