Jesu li Messi i Ronaldo najbolji pokazatelj kakva veličina je Edin Džeko?

Večeras ima šansu za krunu klupske karijere

Jesu li Messi i Ronaldo najbolji pokazatelj kakva veličina je Edin Džeko?

Eldar Ganibegović

Edin Džeko večeras ima šansu da ispiše najljepšu stranicu u knjizi svoje klupske karijere. Jesu li Cristiano Ronaldo i Lionel Messi zapravo najbolji pokazatelj kakva je veličina Edin Džeko i šta Bosna i Hercegovina ima?

Večeras u Istanbulu od 21 sat finale Lige prvaka igraju Manchester City i Inter, a biti će to prvo finale elitnog takmičenja za kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edina Džeku.

On će biti četvrti igrač iz Bosne i Hercegovine koji će biti u finalu, nakon Elvira Baljića, Hasana Salihamidžića i Miralema Pjanića, te će imati mogućnost da bude treći koji je osvojio titulu, s obzirom na to da je Pjanić poražen u finalu s Juventusom.

Dijamant je svakako najbolji fudbaler kojeg je reprezentacija Bosne i Hercegovine imala, no na međunarodnom klupskom nivou nije osvojio do sada niti jedan trofej.

Bio je prvak Njemačke s Wolfbusrgom, dva puta prvak Engleske s Manchester Cityjem uz još drugih trofeja u Engleskoj i Italiji, no svakako bi osvajanje Lige prvaka bilo kruna na njegovu sjajnu klupsku karijeru.

Oglasi

Kada se uzme u obzir da je prije skoro tri mjeseca Džeko napunio 37 godina i da se i za večeras najavljuje u startnoj postavi, onda taj uspjeh još više dobija na značaju.

Ako u obzir uzmemo da je u njegovim godinama Cristiano Ronaldo u Saudijskoj Arabiji kao i Karim Benzema s 35, a Lionel Messi s 35 u Sjedinjenim Američkim Državama, to je definitivno dokaz Džekine dugovječnosti, ali i veličine.

Malo je igrača poput njega i, naprimjer Luke Modrića, koji i u tim godinama igraju na visokom nivou, te Bosna i Hercegovina zaista mora biti ponosna što ima jednog takvog fudbalera.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Igrom sudbine, Džeko će u finalu po prvi put igrati protiv svog bivšeg kluba, Manchester Cityja, te je jasno da je samim tim motiv još i veći, ako veći i može biti od samog trofeja prvaka Evrope.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
I sta hocete da kazete?Da je Dzeko bolji od njih?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi