Dosta su drugi birali Ronalda, sada je došao njegov red: Čuveni Brazilac izabrao najboljeg!

Kako je birao nekada sjajni napadač?

Dosta su drugi birali Ronalda, sada je došao njegov red: Čuveni Brazilac izabrao najboljeg!

Admin Čaušević

Mnogi slavni igrači iz prošlosti su čuvenog Ronalda Nazaria da Limu izabrali kao najboljeg igrača protiv kojeg su igrali ili koji su mu bili saigrači, sada je birao i legendarni Brazilac i pitanje je da li je iznenadio svojim izborom ili se odlučio za očekivan izbor. 

Ronaldo Nazario izabrao je svog bivšeg saigrača iz Real Madrida Zinedinea Zidanea za najboljeg igrača s kojim je ikada igrao i trenirao.

Čuveni Brazilac je tokom karijere osvojio brojne prestižne titule i prije nekoliko godina je dobio čast da bude imenovan 'Ballon d'Or Dream Team' France Footballa.

Svoj vrhunac je doživio između 1997. i 2003. godine, s tim da je u međuvremenu imao ozbiljnu pauzu nakon što je doživio teške povrede koljena.

Na pitanje ko je najznačaniji i najbolji s kojim je igrao Ronaldo nije imao previše dilema, a izbor je pao na Zidane.

Oglasi

"Zizou je bio najbolji igrač s kojim sam trenirao i igrao," započeo je Brazilac te dodao "A sada je postao trener i osvojio je tri Lige prvaka zaredom."

"Zato se danas pitam: 'Ko je bolji, Zidane igrač ili Zidane trener? Ali ne mogu odgovoriti na to pitanje."

Od 2002. do Zidaneovog penzionisanja 2006. Ronaldo i Zidane bili su saigrači na Santiago Bernabeu, ali nikada nisu uspjeli osvojiti Ligu prvaka.

Igrali su ključne uloge tokom prve generacije famoznih Galaktikosa, a njihov najveći zajednički uspjeh na terenu bilo je osvajanje La Lige 2003. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo i Zidane su bili saigrači u Realu, ali nikada zajedno nisu uspjeli osvojiti Ligu prvaka

Ronaldo je nakon penzionisanja ostao u svijetu fudbala, ali kao klupski vlasnik. Već nekoliko godina upravlja Real Valladolidom koji je je nedavno ispao iz La Lige.

Nakon dva itekako uspješna mandata na klupi Reala Zidane je bez posla već dvije godine. Na stalu je imao niz odličnih ponuda, prije svih PSG-a, ali se odlučio zahvaliti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi