Tanković: Vjerujemo u svoje kvalitete, moramo biti pravi

Nogometaš Iskre za SportSport.ba

Tanković: Vjerujemo u svoje kvalitete, moramo biti pravi

Samir Mlaćo

Nogometaši bugojanske Iskre pobjedom u derbiju 25. kola Druge lige FBiH grupa Zapad nad Krajinom iz Cazina i zvanično bi osigurali šampionsku titulu i obezbijedili plasman u Prvu ligu Federacije BIH.

Bugojanci su do sada sigurno pokazali najviše, te vjeruju da će sa dobrim igrama nastaviti u subotu pred svojim navijačima. 

Tog mišljenja je i 24-godišnji defanzivac Esmer Tanković koji se ustalio u prvim tim Iskre.

"Sezona se bliži kraju i sada moramo biti pravi, te savladati Krajinu i izboriti plasman u Prvu ligu Federacije BiH. Svjesni da je Krajina kvalitetna ekipa, te da nam neće biti nimalo lako, ali vjerujemo u svoje kvalitete i nadamo se da ćemo imati razloga za slavlje nakon posljednjeg sudijskog zvižduka", kazao je Tanković za SportSport.ba

Meč na stadionu Jaklić igra se sa početkom u 17 i 30 sati, a ulaz za sve navijače je besplatan. Očekuje se rekordna posjeta bar kada je ova sezona u pitanju.

"Nadamo se podršci naši navijača koja će nam biti vjetar u leđa u subotnjem meču. Pozivam ih da nas podrže, a nama je da im se odužimo dobro igrom i pobjedom", jasan je bio Tanković.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bugojanci se dva kola prije kraja nalaze na prvom mjestu sa tri boda više u odnosu na FK Vitez, ali imaju i bolji međusobni duel od Vitežana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi