Taribo West, Lippi i poruka od Boga

Anegdota sa Meazze

Taribo West, Lippi i poruka od Boga

Tariba Westa sve svi sjećaju po njegovim neobičnim frizurama i pričama da je zapravo puno stariji nego što to govori njegov rodni list.

Tako je svojevremeno nekadašnji generalni sekretar Partizana Žarko Zečević izjavio da je West imao 40 godina kada je obukao crno-bijeli dres - umjesto 28 koliko su pokazivali njegovi dokumenti.

I mimo toga, West je bio poprilično zaninimljiv lik, a jedne anegdote sa njim u glavnoj ulozi prisjetio se i Christian Vieri.

Bobo Vieri tokom perioda izolacije postaje prava zvijezda na društvenim mrežama. Sada su već Instagram prenosi uživo u kojima se nekada sjajni napadač prisjeća igračkih dana i saigrača prerasli u "obavezno štivo" za fudbalske romantičare.

Tokom online razgovora sa Marcom Materazzijem, Vieri se prisjetio Westa sa kojim je dijelio svlačionicu u Interu.

"Bila je to subota ujutro, svi smo stajali i trener Marcelo Lippi nam je rekao da se postrojimo kako bismo izašli na trening... Taribo West se uspravio i svojim dubokim glasom rekao: 'Gospodine! Bog mi je rekao da moram igrati!'", prisjetio se Vieri, pa dodao:

"Ja sam se več počeo savijati od smijeha prije nego što mu je Lippi odgovorio: 'To je čudno, meni nije ništa spominjao'... Suze su mi išle."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Taribo West je, po sopstvenom priznanju bio poboži kršćanin i tokom igračkih dana, te je koristio razne hamajlije za koje je vjerovao da mu donose sreću. Nakon što je završio sa fudbalom postao je pastor i u Lagosu osnovao svoju crkvu.

Nekada sjajni lijevi bek, West je prvi angažman u Evropi imao u Auxerreu, da bi dres Inter nosio od ljeta 1997. do januara 2000. godine. Nakon toga je bio član Milana, Derbyja, Kaiserslauterna, Partizana, Al Arabija, engleskog niželigaša Plymoutha, te klubova u rodnoj Nigeriji i Iranu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi