Tarik Abdulahović se sporazumno razišao sa federalnim prvoligašem
Čuvar mreže sa iskustvom branjena u 1.ligi FBiH, ali i Premijer ligi postao je slobodan u izboru nove sredine

Čuvar mreže napustio Simm-Bau

Tarik Abdulahović se sporazumno razišao sa federalnim prvoligašem · Zvanično

D. Kurbegović

Simm-Bau je klub koji se takmiči u 1.ligi FBiH, a na proljeće ih kao i prošle sezone očekuje borba za opstanak. Epilog je to stalnog mijenjanja trenera, igrača, odnosno manjka sistema u klubu koji je najavljivao i pohod na Premijer ligu.

Vidjet ćemo hoće li Dario Damjanović, koji je sjajno vodio Zvijezdu i Orašje u ovom rangu takmičenja uspjeti popraviti neke stvari kada je u pitanju klub iz Kosove, ali ono što ga čeka jeste puno posla, te sastavljanje ekipe koja će na proljeće izboriti svoj cilj.

Proteklih dana dosta igrača je napustilo klub, a danas je to učinio još jedan igrač. Riječ je o 23-godišnjem golmanu Tariku Abdulahoviću, koji je s klubom sporazumno raskinuo ugovor. Abdulahović je u protekloj polusezoni bio prvi čuvar mreže, te je nastupio na 11 mečeva, ali samo nakon šest mjeseci odlučio je da digne sidro.

Kako saznajemo nekoliko klubova u Premijer ligi zainteresovano je za ovog čuvara mreže, koji posjeduje iskustvo u 1.ligi FBiH, ali i u Premijer ligi, budući da je nosio dres Mladosti i Krupe.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Osim Simm-Bau, te Krupe i Mladosti, ovaj čuvar mreže nosio je dres Olimpika i Igmana iz Konjica, dok je u omladinskim selekcijama branio za Željezničar i Sarajevo sa kojima je osvajao titule kadetskog prvaka države.

Top Komentari

Brazuka
Otac mu plati. Uvijek ga hoće neko u pl a otjeraju ga iz 12 kluba prve lige
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi