Tarik Isić karijeru nastavlja u Armeniji

Ništa od povratka na bh. terene

Tarik Isić karijeru nastavlja u Armeniji

Haris Zilić

Bh. fudbaler Tarik Isić (29) ima novi klub u svojoj karijeri. Nakon epizode u Uzbekistanu u ekipi Sogdiana, Isić će se oprobati u Armeniji. Potpisao je ugovor sa ekipom Pyunika.

Šuškalo se o mogućem povratku Isića na bh. terene, ali ipak će sreću potražiti u Armeniji u jednoj od najpoznatijih tamošnjih ekipa i ujedno najtrofejnijoj ekipi u Aremniji.

Pomenuti fudbaler je dobro poznato lice sa bh. terena, nosio je dres nekolicine klubova u našoj zemlji.

Igrao je za Radnik Hadžiće, Turbinu iz Jablanice, Čapljinu, GOŠK, Radnik Bijeljinu, Čelik, Olimpik, a ostao je upamćen i po dobrim partijama u dresu Veleža.

U karijeri je igrao jedno vrijeme i u Maleziji u ekipi Peraka.

Oglasi

Pored Malezije i Uzbekistana, van granica Bosne i Hercegovine igrao je i u još jednoj državi, a to je Albanija gdje je bio član Kukesija.

Što se tiče Isićevog novog kluba, Pyunik je trenutno lider na tabeli armenske Premier lige sa 48 bodova, šest više od Noaha.

Pyunik ove sezone želi titulu, a sigurno da Isić dolazi u veoma ambiciozan klub.

Ovome dodajmo da je Pyunik u svojoj historiji osvojio 15 titula u nezavisnoj Armeniji po čemu se rekorderi, a osam puta su osvajali Kup svoje zemlje, a deset puta su podizali trofej Super Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi