Mladi bh. reprezentativac pred potpisom za Juventus!

Muharemović dogovorio sve sa Starom damom

Mladi bh. reprezentativac pred potpisom za Juventus!

Endin Čaušević

Talentovani defanzivac Tarik Muharemović nedavno je debitovao za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Muharemović je imao pravo nastupa i za Sloveniju koja se borila da ovaj 18-godišnjak zaigra za tu zemlju, ali na kraju je on odlučio da bira srcem, te je obukao dres reprezentacije BiH.

On je za mladu reprezentaciju naše zemlje debitovao prošlog mjeseca i sigurno je da veoma brzo možemo očekivati da Muharemović zaigra i za seniorski tim naše zemlje ukoliko nastavi ovim tempom da se razvija.

Muharemović je u finišu sezone debitovao i za prvi tim austrijskog Wolfsbergera, ali je od prošle sedmice slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor.

Ovaj 18-godišnjak nalazi se na meti nekoliko evropskih klubova koji žele da ga dovedu jer se radi o velikom potencijalu. Muharemović se ranije povezivao s LASK-om, Hoffenheimom, Bešiktašem i Galatasarayjem, ali čini se da se već zna gdje će igrati.

Naime, italijanski novinar Romeo Agresti objavio je danas da je Muharemović pred potpisom za Juventus.

Oglasi

On je na Twitteru danas objavio da je Muharemović skoro sve dogovorio sa Starom damom, te da se u narednim danima očekuje da Juventus ozvaniči dolazak bh. fudbalera u svoje redove.

Pretpostavlja se da će Muharemović prvo otići negdje na posudbu kako bi stekao iskustvo seniorskog fudbala ili će igrati u trećem rangu u Italiji gdje se takmiči rezervna ekipa Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sigurno je da je će za Muharemovića odlazak u Juventus biti veliki iskorak i izazov, a očekuje se da će bh. defanzivac sa Starom damom potpisati ugovor na četiri godine.

Muharemović je u omladinskim kategorijama igrao za A. Karten Jgd, Klagenfurt i WAC, dok je prošle sezone većinom igrao za drugi tim Wolfsberga. U samom finišu sezone upisao je i pet nastupa za prvi tim ovog austrijskog kluba.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
dakle, Ascoli ili dlican klub na posudbu koju godinu i onda, ga kad se dovoljno razvije prodati zarad plusvalence.. daj Boze da on ikad vidi prvog tima Juventusa
5 6
Ernes
zasto ovako kasnooooo reagujete????
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi