Tarik Muharemović novi igrač Juventusa!
Foto - Juventus

Ugovor na četiri godine

Tarik Muharemović novi igrač Juventusa! · Zvanično

Midhat Šljivak

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Tarik Muharemović (18) novi je igrač Juventusa.

Talentovani defanzivac potpisao je ugovor sa torinskim velikanom do ljeta 2025. godine, a pridružio se mladom timu italijanskog giganta.

Muharemović u redove Juventusa dolazi iz austrijskog Wolfsbergera u kojem je odigrao šest utakmica u Bundesligi protekle sezone.

[twitter]https://twitter.com/JuventusFCYouth/status/1425140001499750405[/twitter]

Skauti Juventusa nisu ostali imuni na njegove odlične partije i odlučili su ga dovesti u svoje redove i sa njim je potpisan ugovor na četiri godine.

Muharemović je imao pravo nastupa i za Sloveniju koja se borila da ovaj 18-godišnjak zaigra za tu zemlju, ali na kraju je on odlučio da bira srcem, te je obukao dres reprezentacije BiH.

On je za već debitovao za mladu reprezentaciju naše zemlje i sigurno je da veoma brzo možemo očekivati da Muharemović zaigra i za seniorski tim naše zemlje ukoliko nastavi ovim tempom da se razvija.

Talentovani defanzivac je u omladinskim kategorijama igrao za timove Austrije Kartnen i Austrije iz Klagenfurta, a 2019. godine je prešao u Wolfsberger.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Debi za prvi tim upisao je u aprilu ove godine u duelu protiv RB Salzburga. Važi za veoma beskompromisnog bora i svakako se nadamo da će Muharemović u budućnosti ostvariti veliku karijeru.

Juventus je ogroman korak u karijeri za jednog mladog fudbalera, a on je zbog torinskog giganta odbio ponude Hoffenheima, LASK-a, Galatasarayja i Bešiktaša.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
treceligaski fudbalercic
1 35
Celtic
Ovaj se žali što prvi put čuje za ovog momka, pa normalno da ne možeš ni čuti kad samo pišu o Tatarima, Rahmanovićima i ostalim ublehama od igrača kojima je reprezentacija bila stepenica da se prodaju u neke sumnjive klubove, gdje se naravno ni tu nisu pokazali a o talentima se napišu dvije vijesti godišnje...
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti