Zašto Bajević nije ubacio Tatara ili Prevljaka? Razlog je jednostavan

BiH izgubila od Sjeverne Irske

Zašto Bajević nije ubacio Tatara ili Prevljaka? Razlog je jednostavan

A. Čaušević

Prvi penali u historiji reprezentacije BiH, barem kada su u pitanju zvanični takmičarski mečevi, su bili nesretni za popularne Zmajeve. Sjeverna Irska je bila uspješnija te je otišla u finale baraža. 

Dušan Bajević je tokom meča napravio nekoliko izmjena. S klupe su šansu za igru dobili Amer Gojak, Dino Hotić, Haris Hajradinović i Stjepan Lončar. 

Gledatelji koji su meč posmatrali ispred tv ekrana, posebno oni koji prate Premijer ligu su se pitali zašto prililku za igru nije dobio Benjamin Tatar. 

Isto se odnosilo i na Smaila Prevljaka koji je mogao biti dobro napadačko rješenje kada je Zmajevima trebao pogodak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Međutim, na kraju niti Prevaljak ni Tatar nisu dobili priliku za igru. Razlog je i više nego jednostavan. Ova dvojica fudbalera uopšte nisu bili u protokolu za sinoćnji duel.

Inače, Milan Đurić zajedno sa Arminom Hodžićem je skoro cijelo drugo poluvrijeme i produžetke proveo zagrijavajući se, ali na kraju nije zaigrao.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Ove utakmice treba igrati samo sa našim igracima iz PL ! Makar zalaganje bi bilo na nivou a sigurno bi prośli ove slabe S.Irce. Trener treba da bude Musemic ili Osim i to je to. Ionako se ne kvalifikujes, pa makar promoviši naše igrce koji su još „ gladni „ a ne jednog potrosenog Viscu
49 15
Zapad
Ja gledo samo radi Tatara hoce li ga ubaciti. Da sam ovo zano nebi gledo 120 min debile
19 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi