Tatar: Olimpik zaslužuje mjesto u Premijer ligi

Ofanzivac tima sa Otoke govorio za SportSport.ba

Tatar: Olimpik zaslužuje mjesto u Premijer ligi

Samir Mlaćo

Olimpik je u prošlom kolu lakše od očekivanog savladao u Čapljini istoimenog domaćina sa sigurnih 3:0. Vukovi sa Otoke pružili su lepršavu partiju, a ni efikasnost nije izostala.

Pobjedom su Sarajlije prestigle Slogu, a strijelac jednog pogotka u subotnjem meču bio je i Kerim Tatar koji je na Otoku stigao iz FK Velež.

"Bio je to očekivano težak meč. Čapljina je uvijek nezgodna ekipa na domaćem terenu, a mi smo dobro otvorili utakmicu, postigli pogodak u prvih 20 minuta, a zatim drugi do poluvremena. To nam je olakšalo put ka našem cilju, a to je bio pobjeda. Ostvarili smo važnu pobjedu i nadam se da će ovo biti korak naprijed ka ostvarenju našeg konačnog cilj", kazao je Tatar za SportSport.ba.

Već u subotu na Otoku stiže Igman. Tim iz Konjica sigurno nije ekipa za podcijeniti.

"Igman je kvalitetna ekipa, ali mi smo favoriti. To trebamo opravdati i na terenu, te uz maksimalnu želju, trud i zalaganje svakog igrača očekujem pobjedu".

Zadovoljan je u Olimpiku i vjeruje u osvajanje prvog mjesta.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"U Olimpik sam stigao u zimskom prelaznom roku i zadovoljan sam dosadašnjim igrama. Naravno, uvijek može bolje. Vjerujem da ćemo na kraju slaviti titulu, jer ovaj klub, uprava i igrači zaslužuje svoje mjesto u Premijer ligi BiH", dodao je Kerim Tatar, prvotimac FK Olimpik.

Meč između Olimpika i Igmana igra se u subotu sa početkom u 15:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi