Sad ga ima, sad ga nema: Golman slavnog kluba nestao sa gola usred utakmice!

Nije fotomontaža

Sad ga ima, sad ga nema: Golman slavnog kluba nestao sa gola usred utakmice!

Admin Čaušević

U jednom trenutku gol slavnog kluba bio je potpuno prazan, ali je u pitanju jako genijalan potez golmana. Mnogi ispred TV ekrana su pomislili da je nestao sa terena, međutim iza svega se prije golmanska genijalnost.

Što se desilo Tatarusanuom? To je prvo što su navijači Milana koji su gledali utakmicu protiv Spezije ispred malih ekrana s razumljivom strepnjom pomislili kada su shvatili da golmana nema među stativama.

Sve se dešavalo nakon pola sata igre, a prvi je dojam bio taj da je gol bila potpuno bez nadzora u tom trenutku utakmice i to kada su Rossoneri imali loptu u svom posjedu.

Oni koji igraju fudbal znaju da se pozicija golmana također trenira kako bi bila funkcionalna i učinkovita u drugim situacijama, posebno tokom faze izgradnje napada kako bi se izbjegao pritisak protivnika.

Sve je počelo izvođenjem auta kojeg je izborio Bennacer. Kada se lopta vratila u igru na polivini Rossonera Tatarusanu je nestao iz kadra.

Oglasi

Nestao je, ali samo iz kadra jer je u stvarnosti Tatarusanu bio tamo, ali na drugom dijelu svog kaznenog prostora nekoliko metara od samog okvira gola.

Šta je uopšte tamo radio? On je, prema tehničkoj praksi, slijedio uobičajenu preporuku koja se daje svim golmanima u fazi početka akcije koja počinje od gola.

Kako bi se izbjegle komplikacije golmanima je preporučeno da ne stoje blizu okvira gola. Sve je to objasnio Beppe Bergomi, legendarni defanzivac Intera.

Bergomi je objasnio kako se golmanima preporučje da se pozicioniraju na najbolji mogući način kako bi se bi olakšali eventualno primanje lopte nakon dodavanja saigrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo to je bio i uradio Tatarusanu koji se namjestio na svoju desnu nogu, pa je nestao iz kadra, međutim njegovi saigrači mu na kraju nisu dodali loptu.

Podsjećanja radi, Milan je protiv Spezije ostvario tešku pobjedu sa 2:1. Junak trijumf bio je Olivier Giroud koji je pobjednički gol postigao u posljednjim minutama meča.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1647539682
Gora sam ja budala sto otvori ovu glupost
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi