Braća Xhaka Hrvatima i Srbima rade šta hoće: Albansku uzavrelu krv osjetio Hercegovac - opet!

Nakon odrađene suspenzije

Braća Xhaka Hrvatima i Srbima rade šta hoće: Albansku uzavrelu krv osjetio Hercegovac - opet!

Admin Čaušević

Nije mu bilo dovoljno ni nevjerovatnih osam mečeva suspenzije da se smiri. Čekao je priliku za novi napad i dočekao je i to pred očima svog brata. 

Braća Xhaka, Granit i Taulant su sve osim omiljeni likovi u Srbiji, ali od prije nekoliko dana i u Hrvatskoj pošto su reprezentativci naših komšija osjetili kako to izgleda uzavrela albanska krv.

I dok je prošlost između mlađeg Xhake i popularni Orlova poznata manje više svima, mlađi Xhaka je omiljenu metu pronašao u liku Nikole Katića, Hercegovca koji je izabrao Hrvatsku kao svoju reprezentaciju.

Taulant Xhaka je fudbaler Basela, a u maju ove godine je poslije jednog duela glavom udario Katića i dobio je kaznu od osam mečeva neigranja.

Nakon odrađene suspenzije sudbina je htjela da se 32-godišnjak na teren vrati upravo u derbiju protiv Zuricha gdje je ponovo naletio na Katića.

Oglasi

Basel je u finišu utakmice stigao do gola za 2:2, a prilikom proslave gola Xhaka je s nekoliko riječi isprovocirao Katića što je do ludila dovelo dečka koji je svoju karijeru počelo u Stocu.

Ali još veća provokacija je uslijedila prilikom proslave Xhake sa navijačima Basela kada je nosio majicu kako glavom udara Katića.

Podsjećanja radi, Xhaka je Katića glavom udario u maju ove godine i zbog čega je dobio drakonsku kaznu, ali izgleda da iz toga nije ništa naučio.

Oglasi

Navodno je Katić verbalno vrijeđao Xhaku i njegovu porodicu tokom utakmice igrane u maju što je dovelo da Albanac reaguje onako kako je reagovao.

Inače, susret između Zuricha i Basela igran prije nekoliko dana sa tribina stadiona St. Jakob-Parka je pratio i Granit Xhaka pa je možda i to bio jedan od razloga zašto se stariji brat želio pokazati pred mlađim.

I dok je Taulent na zub uzeo Hrvata iz Hercegovine, Granit je poznat od ranije prema provokativnom stavu prema reprezentativcima Srbije što je pokazao u praktično svakom međusobnom duelu.

Braća Xhaka, Taulant i Granit, su u centru kontroverzi

Razlog zašto Granit baš i ne voli Srbe je činjenica da je njegov otac Ragib prije raspada Jugoslavije kao 23-godišnjak prošao pravu torturu tokom tri godine koliko je bio iza rešetaka.

Kada je konačno pušten Ragib je otišao u Švicarsku gdje je dobio sinove, prvo Taulanta koji igra za reprezentaciju Albanije, a zatim i Granita koji je kapiten švicarske reprezentacije.

Top Komentari

Mel_Glupson
Kraljevi
1 3
Zubablatusa
LEGENDE
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti