"Sve što kažete protiv crnaca je znak rasizma, a iste stvari za bijelce ne važe"
Foto - EPA

Jorge Jesus sasvim iskren

"Sve što kažete protiv crnaca je znak rasizma, a iste stvari za bijelce ne važe"

Midhat Šljivak

Veliku pažnju izazvao je jučerašnji skandal u Parizu na utakmici PSG-a i Bašakšehira.

Sudija Sebastian Coltescu optužen je za rasizam prema pomoćnom treneru Bašakšehira Pierreu Webou, a meč je zatim i prekinut.

O onom što se dešavalo u Parizu danas je govorio trener Benfice Jorge Jesus, a njegovo mišljenje je poprilično zanimljivo.

"Ne znam šta se dogodilo, šta je tačno rečeno, ali danas je rasizam vrlo moderan. Kao građanim imam pravo razmišljati na svoj način i mogu imati svoje konkretno mišljenje samo kada znam šta je zaista rečeno", rekao je Jesus i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Danas je sve što kažete protiv crnaca može biti znak rasizma, a iste stvari za bijelce ne važe. Ne znam šta je zaista rečeno tom treneru", poručio je Jesus.

Top Komentari

vedin
Bravo
9 4
Zgembic
Naj zasticeniji na svjetu su homoseksualci pa onda crnci a ostale ko sisa.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi