Tek im ukinuli zabranu transfera, a Chelsea već spremio "bombu" za januar

Dovode igrača Barcelone?

Tek im ukinuli zabranu transfera, a Chelsea već spremio "bombu" za januar

E. Čaušević

Chelsea je jučer saopštio da je usvojena njihova žalba oko zabrane transfera, te da će u januaru londonski klub imati pravo da dovodi nove igrače.

Sportski sud za arbitražu usvojio je žalbu Chelseaja i odlučili su im smanjiti kaznu, te će klub s Stamford Bridgea već u januaru imati priliku da dovodi nova pojačanja.

Sigurno je da će Chelsea osvježiti svoj igrački kadar ove zime, a navodno Frank Lampard će imati na raspolaganju 150 miliona funti. Naravno, već se počelo špekulisati koga bi Chelsea mogao dovesti, a glavni cilj je čini se da pronađu zamjenu za Edena Hazarda.

Belgijanac je ljetos otišao u Real Madrid, a zbog zabrane transfera Chelsea nije mogao dovesti adekvatnu zamjenu. No, čini se da na meti već imaju nekoliko igrača, a kako piše The Sun ovaj klub je zainteresovan najviše za Ousmanea Dembelea.

Francuzu nikako ne ide u Barceloni otkako je za 140 miliona eura stigao iz Dortmunda. Dembele se povrijedio ponovo i na terenu će biti tek u januaru, ali i pored toga Chelsea je pokazao za njega veliki interes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oni vjeruju da bi Dembele bio veliko pojačanje i dostojna zamjena za Hazarda. Također, u prilog im ide činjenica što u Barci sve više razmišljaju o njegovoj prodaji. Navodno, Chelsea će početkom januara ponuditi za ovog igrača oko 100 miliona eura.

Na taj način i Barcelona bi zaradila dio novca koji žele uložiti u novi pokušaj da vrate Neymara. No, da li će Dembele zaista potpisati za Plavce ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jose
Sportsport.ba baca "bombe", kao i obično.
2 0
Mele
On i Hazard, ni slicni nisu, prvi trci bez mozga, dok drugi igra glavom.veznjak, a ne samo trckalo na krilu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi