Tek se vratio, a već pakuje kofere: Zvezda opet prodaje Boakyea?

Gledali ga skauti brojnih evropskih velikana

Tek se vratio, a već pakuje kofere: Zvezda opet prodaje Boakyea?

Napadač Crvene zvezde Richmond Boakye će, po svemu sudeći, vrlo brzo ponovo napustiti beogradski klub.

Evropski i srbijanski mediji pišu da je Boakyea na velikom derbiju protiv Partizana gledao veliki broj skauta, te da je samo pitanje u kojem će klubu ovaj 25-godišnji napadač nastaviti karijeru.

Boakye se tek prije nekoliko sedmica vratio u Zvezdu iz kineskog Jiangsua, a sve su prilike da se ovoga puta neće dugo zadržati. Navodno su za njegove usluke najzainteresovaniji Galatasaray i Southampton, a transfer se očekuje u januaru.

Inače, Boakyea su u Humskoj gledali i skauti Borussie Dortmund, Genove, SPAL-a, Pescare, Fiorentine, Valladolida, Getafea, Las Palmasa i Lillea.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Zanimljivo je da je Crvena zvezda početkom godine prodala Boakyea u Kinu za 5,5 miliona eura, a onda ga samo pola godine kasnije ponovo otkupila za samo 2,5 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi