Ten Hag: Mi smo Ajax, ne zanima nas protiv koga igramo
Ajax je prvi meč izgubio pred svojim navijačima rezultatom 2:1, ali svejedno ne odustaje iako ide na noge velikom Realu

Trener Ajaxa pred gostovanje Realu

Ten Hag: Mi smo Ajax, ne zanima nas protiv koga igramo

Edmir Škorić
Teme:

Trener Ajaxa Eric ten Hag je rekao da Ajax nema namjeru da se sutra navečer u Madridu unaprijed preda.

Ajax je u Amsterdamu poražen s 2:1 i zaista nema dobre šanse pred gostovanje Realu, no u holandskom prvaku ne žele da odustanu od četvrtfinala Lige prvaka.

"Naš cilj sutra je očigledan, ali je nepromijenjen u svakom meču - postići golove. Mi smo Ajax, i nama nije bitno protiv koga ćemo igrati. Uvijek ćemo pokušati da dominiramo, pogađamo i pobijedimo", rekao je trener Ajaxa, pa je dodao:

"Sergio Ramos neće pomoći Realu, a on je pravi šef na fudbalskom terenu, stub odbrane Madrida. Siguran sam da za Real nije samo taktički, već i psihološki gubitak."

"Sutra želimo da odlučimo o sopstvenoj sudbini. Svi igrači shvataju da ako žele da nastave borbu za titulu, onda ostaje posljednja šansa. Uvijek pokušavamo da preuzmemo inicijativu. To je naš stil igranja fudbala. Ajax se i dalje bori na tri fronta, ali sutra moramo dati sve od sebe", zaključio je.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi