Tenisko pravilo u fudbalu: Italijani pristali na revoluciju VAR tehnologije

Udovoljili zahtjevima klubova

Tenisko pravilo u fudbalu: Italijani pristali na revoluciju VAR tehnologije

Admin Čaušević

Italija je među prvim zemljama koja je pristala na uvođenje VAR tehnologije u Seriju A i za sada se taj potez čini ispravnim bez obzira na određena negodovanja. 

FS Italije (FIGC) je danas izdao saopštenje u kojem se navodi kako je spreman započeti s određenim eksperimentima kako bi timovi imali veće mogućnosti da ukažu na situaciju u kojoj smatraju da su oštećeni.

Posljednjih sedmica brojni klubovi iz Serije A su zatražili mogućnost uvođenja "challengea", odnosno da timovi imaju pravo tražiti upotrebu VAR tehnologije tokom utakmice.

FIGC je već informisao FIFA-u o ovom prijedlogu u želji da nastavi put koji započeto prije nekoliko sezona. Predsjednik Gabriele Gravina je već informisao glavnog delegata sudija u Seriji A, Nicolu Rizzolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Još uvijek nije navedeno od kojeg kola će klubovi imati mogućnost da traže "challenge" osim da je navedeno da se žele izbjeći kontroverze koje bi naštetile ugledu Serije A kada sezona ulazi u ključni dio.

Top Komentari

kiklop
Davno je Federer rekao da je challenge potrebniji fudbalu nego tenisu, svaka cast Italijanima, ostale lige trebaju slijediti taj primjer
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi