Ter Stegen stigao na okupljanje i osvrnuo se na prijetnje Neuera i predsjednika Bayerna

Golman Barcelone je bio sasvim jasan

Ter Stegen stigao na okupljanje i osvrnuo se na prijetnje Neuera i predsjednika Bayerna

E. Čaušević

Marc-Andre ter Stegen nedavno je izazvao dosta bure u njemačkoj javnosti kada je izjavio da vjeruje da zaslužuje mjesto prvog golmana u reprezentaciji Njemačke koji već godinama drži Manuel Neuer.

Ter Stegen već nekoliko sezona odlično brani u Barceloni, ali i pored toga Joachim Low mu ne daje šansu u reprezentaciji Njemačke jer daleko više ima povjerenja u Neuera. Golman Barce je izjavio da vjeruje da zaslužuje mjesto prvog golmana što je izazvalo razne komentare.

Manuel Neuer mu je poručio da je svoje nezadovoljstvo trebao reći njemu u lice, ali granicu je prešao predsjednik Bayerna, Uli Hoeness, koji je rekao da će zabraniti fudbalerima minhenskog kluba da igraju za reprezentaciju ukoliko Neuer izgubi mjesto prvog golmana.

Igrači Njemačke okupili su se jučer pred utakmice protiv Argentine i Estonije, a u centru pažnje medija bio je upravo Ter Stegen. golman Barcelone je pričao o svemu što se dešavalo, te izjavama Neuera i Hoenessa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Da budem iskren, ne razmišljam o riječima čelnih ljudi Bayerna. Radim dobar posao, fokusirajući se na fudbal. Svi se žele dokazati i igrati. Ne pridonosim pažnju onome što drugi govore", ekao je Ter Stegen i osvrnuo se na Neuera.

"Mi profesionalno rješavamo stvari. Podržat ćemo jedan drugoga u svakom pogledu. Ne postoji ništa između nas. Selektor je stao iza svoje odluke. Manu zasigurno ima prednost. Želio bih tu odluku učiniti što težom i zato se moram kroz klub dokazivati. Naravno da mi je cilj biti broj jedan".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi