Terim opet preuzima Galatu: Tri mandata, osam godina, šest titula...
Ako ijedan trener više zaslužuje da ga se poistovjećuje sa jednim klubom onda je to Fatih Terim, vječni Imperator Galatasaraya

Čeka se potvrda smjene Igora Tudora

Terim opet preuzima Galatu: Tri mandata, osam godina, šest titula...

Turska U21 reprezentacija, pa turska A, pa malo Fiorentine i Milana, pa opet Turska, pa Galata, pa Turska, pa Galata...

Fatih Terim u svom je životu tri puta vodio Galatasaray i tokom ta tri mandata na klupi ovoga kluba proveo je osam godina, pa je za navodnog nasljednika Igora Tudora red da provede još koju godinu.

Naime, kako pišu turski, a pogotovo hrvatski mediji, nekadašnji stoper Hajduka i Juventusa već je dobio otkaz nakon poraza tima od Malatyaspora 1:2 i samo se ćeka zvanična potvrda, a kada već neko treba da ga zamijeni, onda kud ćeš bolje rješenje od Terima.

Ovaj iskusni stručnjak i Imperator, kako mu tepaju u Turskoj, jedno osmi put ove sezone mijenja nesretnog Tudora, pa bi bilo istinsko iznenađenje da ga zaista i ne zamijeni. "Zaoprave".

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Terim je u svjoj karijeri Galatu vodio osam godina, tri godine manje nego reprezentaciju Turske. Zanimljivo, prije svega toga tri godine je proveo kao prvi asistent u A reprezentaciji. Sve ostale klubove u karijeri, njih pet vodio je ukupno sedam i pol godina, u Fiorentini i Milanu nije proveo ni godinu. Bio je na klupi jednih četiri, a na klupi drugih sedam mjeseci.

Ipak, nije Terim repa bez korijena. Šest titula je osvojio u životu. Pogađate, s Galatasarayem, dva Kupa Turske, dva Superkupa...Eklatantan je primjer da su on i Galata dva tijela jedna duše. Otjeraj ga, pa ga vrati. Kao Husrefa Musemića u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi