Teška, ali velika pobjeda Wolvesa: Everton niže poraze

Premiership

Teška, ali velika pobjeda Wolvesa: Everton niže poraze

E. Škorić

U posljednjoj utakmici 10. kola engleske Premier lige Wolverhampton je pobijedio Everton s 2:1.

Wolvesi su u sjajnom ritmu, igraju sve bolje, a večeras su petom pobjedom stigli do sedme pozicije i sa 16 bodova itekako da mogu biti zadovoljni.

Njihov večerašnji rival Everton ima samo dva boda manje na desetom mjestu, ali i tri uzastopna poraza, te je evidentno da su Karamele u krizu, no treba reći i da su sedmicama igrali bez ponajboljih igrača.

Wolverhampton je u 15. minuti došao do gola, ali je poništen zbog toga što ej Hwang bio u ofsajdu. Ipak, u 28. minuti sve je čisto, Kilman je bio precizan za 1:0.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U 32. minuti lijepim golom Raula Jimeneza Wolverhampton je stigao do velikih 2:0, a sve što su gosti iz Liverpoola uspjeli bio je utješni gol Iwobija u 66. minuti.

Everton dočekuje Tottenham u narednom kolu, dok će Wolverhampton gostovati kod Crystal Palacea, koji taj meč dočekuje na krilima senzacionalne pobjede nad Cityjem na Etihadu u subotu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti