Teško da će ko nadmašiti uspjeh Edina Višće!

Godinama igra sjajno u Turskoj

Teško da će ko nadmašiti uspjeh Edina Višće!

A. Čaušević

Edin Višća već godinama slovi za jednog od najboljih igrača turske Superlige, ali sa Basaksehirom još uvijek ne uspjeva da osvoji titulu. 

Višća je protiv Bešiktaša asistirao Dembi Ba za veliku pobjedu u gradskom derbiju i tako stigao do svoje desete asistencije u sezoni.

Osim asistencije brzonogi fudbaler je upisao svoj 88. uzastopni nastup u prvenstvu Turske što je podvig kojeg će teško ko nadmašiti. U tom periodu Višća je zabio 27 golova i upisao 38 asistencija.

Višća je sada na cifri od 10 asistencija u ovoj sezoni što znači da je u posljdnje tri sezone ostvario dvocifreni učinak ključnih pasova za pogodak svog tima. U ovoj takmičarskoj godini u Superligi je zabio sedam golova.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovaj 29-godišnjak se već duže vremena povezuje s odlaskom u neku od Liga petica, ali još uvijek je član Basaksehira gdje se osjeća odlično što je sam rekao nekako puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi