"Teško je prodati igrača mrskom Bayernu koji ne zna ništa drugo nego ovako raditi"
Bayern godinama unazad slabi protivnike u Bundesligi tako što im kupuje najbolje igrače. Odlučili su se sada za kupovinu mladog napadača kojem se predviđa blistava budućnost (Foto: EPA)

Prvi čovjek HSV-a napao Bavarce

"Teško je prodati igrača mrskom Bayernu koji ne zna ništa drugo nego ovako raditi"

Midhat Šljivak

Novi igrač bavarskog velikana Bayerna početkom februara postao je 19-godišnji napadač HSV-a Jann-Fiete Arp.

Tim iz Hamburga je na transferu inkasirao tri miliona eura, a Arp koji važi za velikog talenta, imaće mogućnost da se pridruži klubu ovog ili narednog ljeta.

Većinski vlasnik HSV-a Klaus-Michael Kuhne ne mirise sa činjenicom da je bio primoran prodati Arpa mrskom Bayernu.

On je poprilično izvrijeđao bavarski klub i tvrdi da oni i ne znaju ništa drugo napraviti, osim kupovati igrače drugih klubova nudeći velike cifre.

"Bila je teška odluka da prodamo još jednog talentovanog fudbalera neprijateljskom timu Bayernu. Oni ne znaju i ne mogu napraviti ništa bolje od otimanja najboljih i najtalentovanijih igrača iz ostalih klubova i to zahvaljujući tome što nude velike cifre", rekao je Kuhne, te je dodao:

"Ostaje nam da vidimo hoće li Arp postati stvarno dobar fudbaler ili će ostati vječni talenat", rekao je Kuhne.

Arp važi za veliku nadu njemačkog fudbala. Interesantno je svakako da je imao ponude Bayrna i prethodnih godina, a on se odlučio za ostanak u HSV-u i igrati za prvi tim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, iako šansu dobija, za sada ovaj 19-godišnjak ne daje često golove. U omladinskim selekcijama je dominirao i čeka se bljesak na seniorskom terenu u narednom periodu.

Talentovani napadač je ove sezone odigrao 16 utakmica za HSV, a postigao je jedan pogodak. U Bayernu bi ovaj mladi napadač trebao u narednim godinama biti zamjena za Roberta Lewandowskog.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

roccobarocco
Kakav vecinski vlasnik o cemu vi pričate?
1 0
gumenakita
Iskreno,zar nije bolje da ovaj mlad igrac ostane u Hamburgu i igra standardno,nego da ode sad u Bayern i bude na klupi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi