Tevez i Chicharito zajedno u napadu američkog tima
Foto: EPA

Sele u MLS

Tevez i Chicharito zajedno u napadu američkog tima

M. Šljivak

Carlos Tevez i Javier Hernandez Chicharito mogli bi u budućnosti zajedno predvoditi napad američkog tima DC United.

Tim iz Washingtona ovog ljeta seli na novi stadion, a to žele proslaviti i novim pojačanjima, pa su se odlučili dovesti poznata imena svjetskog fudbala.

Prethodno im je želja bio Mario Balotelli. Međutim, Italijan još uvijek ne želi u MLS, pa su krenuli po druge velike zvijezde.

Okrenuli su se dovođenju Carlosa Teveza i Javiera Hernandeza. Pokušaće ih spojiti u narednom periodu i lako bismo ovaj sjajni duo mogli gledati u napadu ovog MLS tima.

Tevez je trenutno član Boce Juniors. Stigao je u klub početkom godine nakon katastrofalne godine u kineskoj Superligi, a sa druge strane Chicharito traži načine da napusti ekipu West Hama.

To će mu ovog ljeta vjerovatno biti i dozvoljeno, a nakon Svjetkog prvenstva će Meksikanac vjerovatno spakovati kofere i otići u MLS.

DC United bi dovođenjem dvojice sjajnih napadača dobio mnogo i bez dileme bi se povećale njihve ambicije u narednim godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi