The Sun: Manchester United u januaru ide po Edina Džeku

Crveni đavoli žele bh. napadača

The Sun: Manchester United u januaru ide po Edina Džeku

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko skoro svaki transfer rok je meta raznih špekulacija, a čini se da nas to čeka i u januaru naredne godine.

Džeko je pred početak ove sezone potpisao novi ugovor s Romom do ljeta 2022. godine. Tokom ljeta se dosta pisalo o tome da će bh. napadač karijeru nastaviti u dresu Intera, ali se to na kraju nije desilo jer se klubovi nisu dogovorili oko obeštećenja.

Kako nam se bliži zimski prelazni rok tako su špekulacije oko transfera već počele. Već smo navikli da je i Džeko dio svega toga, a engleski mediji prvi su počeli špekulisati oko toga da će Džeko početkom naredne godine napustiti Romu.

The Sun je objavio jutros da Manchester United želi dovesti napadača u januaru, a navodno na listi želja Crvenih đavola nalazi se i Džeko. United je ljetos ostao bez Romelua Lukakua i Alexisa Sancheza koji su otišli u Inter i pozicija napadača im je itekako slaba tačka.

Navodno, United pregovara s Mariom Mandžukićem kojeg žele dovesti iz Juventusa, ali ukoliko to ne uspije onda će se okrenuti ka dovođenju Džeke. Iako Edin ima 33 godine očito u Unitedu smatraju da bi njegovo iskustvo itekako dobro došlo ekipi Ole Gunnara Solskjaera.

Naravno, Džeko ima iskustvo igranja Engleskoj jer je četiri sezone nosio dres gradskog rivala Manchester Cityja. Džeko je prije dvije godine bio na korak od povratka u Englesku kada ga je tražio Chelsea, ali je tada odbio ponudu Plavaca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Čelnici Uniteda trebali bi u narednim sedmicama obaviti razgovore s predstavnicima Rome, ali i Džekinim agentom kako bi vidjeli da li je njegov dolazak na Old Trafford moguć.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

United_HZ
Hahah još jedna transfer saga u režiji naših medija, danas u Inter sutra u United pa će izmisliti neki treći i tako u krug
7 2
prometej
Treba mu javiti...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi