Thiago Motta je sinoć debitovao u Seriji A i ispisao historiju lige!

Sve tri izmjene urodile plodom

Thiago Motta je sinoć debitovao u Seriji A i ispisao historiju lige!

Edmir Škorić

Genoa je sinoć pobijedila Bresciju s 3:1 i to nakon preokreta.

Thiago Motta je debitovao na klupi Đenovljana, a njegove sve tri izmjene su urodile plodom. U igru je ubacio Agudela u 46. minuti, Pandeva u 58. i Kouamea u 65. minuti. Onda je krenula rapsodija domaćih.

Agudelo u 66. zabija za 1:1, Kouame u 76. za 2:1, a onda u 79. Pandev na asistenciju Kouamea postavlja konačnih 3:1 i Genoa sa osam bodova napušta opasnu zonu, a u istu gura svog sinoćnjeg rivala iz Brescije.

Mottin debi u Đenovi ostaće upamćem kao prva utakmica u Seriji A u kojoj su sve tri izmjene jedne ekipe postigle pogotke.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako je debi bivšeg reprezentativca prošao kao najljepša bajka, ali već za tri dana ga čeka najgore moguće gostovanje, u Torinu kod aktuelnog prvaka Juventusa, koji je jučer remizirao s Lecceom (1:1), ali ostaje prvi jer je i Inter kiksao kod kuće protiv Parme (2:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti