Želja je samo jedan čovjek: Juventus ponudio trogodišnji ugovor potencijalnom nasljedniku Allegrija

Motta na klupi Stare dame?

Želja je samo jedan čovjek: Juventus ponudio trogodišnji ugovor potencijalnom nasljedniku Allegrija

Eldar Ganibegović

Juventus je otpustio Massimilijana Allegrija, a trenutno se kao potencijalna zamjena spominje samo jedan čovjek - Thiago Motta.

Jučer je potvrđena vijest kako Massimiliano Allegri više nije trener Juventusa. Pred sami kraj sezone čelnici Stare dame odlučili su da je vrijeme za rastanak.

Na ovaj potez čelnici Stare dame su se odlučili nakon njegovog neshvatljivog ponašanja tokom finala italijanskog Kupa, kada je razbijao sve oko sebe, prijetio sudijama i novinarima, zbog čega je kažnjen s dvije utakmice suspenzije.

Uprkos tome što je osvojio Kup Italije i plasirao se u Ligu prvaka, mnogi navijači Juventusa će se radovati što je dobio otkaz i što će klub sada krenuti nekim drugim putem kada je igra u pitanju.

Juventus je prerano ove sezone morao prestati sanjati Scudetto, što je za klub ove veličine sigurno neprihvatljivo, pa donekle ovaj potez čelnika torinskog velikana i ne čudi.

Sada je pitanje ko će naslijediti Allegrija. Trenutno se samo jedno ime spominje kao potencijalni nasljednik, a to je Thiago Motta.

Oglasi

Juventus do sada nije stupio u kontakt ni s jednim drugim menadžerom osim Thiagom Mottom, objavio je Fabrizio Romano.

On je menadžer kojeg žele za svoj novi projekt - već mu je ponuđen trogodišnji ugovor do lipnja 2027.

Pregovori su u tijeku, čeka se njegova odluka, javlja italijanski novinar koji ima veliki ugled u svijetu kada su transfer i ovakve stvari u pitanju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Motta je kao trener radio u U19 timu PSG-a, Genoi, Speziji i Bologni gdje je i sada, no u ovom timu mu na kraju sezone ističe ugovor.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi