Na računu 45 miliona, a žao mu platiti majstora: "A što bih ja za manje novca igrao za Barcelonu?"

Velika zvijezda je rizikovala dodatnu povredu

Na računu 45 miliona, a žao mu platiti majstora: "A što bih ja za manje novca igrao za Barcelonu?"

A. Čaušević

Rijetke su sitaucije kada profesionalni i bogati fudbaleri obavljaju kućanske poslove. Obično za sitnice zovu majstore prvenstvo kada su u pitanju popravke koje bi mogle rizikovati ozbiljnu povredu. 

Postoje igrači koji vode računa o svakom svom euru iako na računu imaju milione. Svjesni da će jednog dana okončati karijeru zbog toga ne žele uzalud da troše svoj novac.

To je i slučaj sa jednim od najboljih defanzivaca posljednje dekade kojem se polako, ali sigurno bliži kraj karijere s obizrom da ima 38 godina.

Thiago Silva je član Chelseaja i ugovor sa Plavcima ima do ljeta 2024. godine. Trenutno je povrijeđen i oporavlja se od nezgodne povrede koljena.

Brazilac je prije nekoliko dana ulovljen kako obavlja kućanske poslove, tačnije određenu popravku svog doma. Radio je to na visini od 10 metara uz pomoć merdevina.

Oglasi

Iskusni štoper je na taj način rizikovao dodatnu povredu koja bi mogla značiti i kraj karijere. Međutim, odlučio je kvar srediti sam umjsto da je pozvao doktora.

Silva je poznat kao fudbaler kojem je novac vrlo važna stvar. Otkrio je to još u vremenu kada je prešao u PSG prije 10-ak godina. Tada ga je tražila i Barcelona.

"Čuo sam ljude kako govore da sam samo mislio na novac, ali zaboravljaju da imamo porodicu koju trebamo prehraniti.?Zašto bih prihvatio zarađivati manje novca i igrata za Barcelonu?"

"Zašto bi se igrači trebali žrtvovati?", rekao je Silva koji je svojevremeno u PSG-u zarađivao 12 miliona eura godišnje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aktuelno Silvino bogotstvo se procjenjuje na 45 miliona eura. Trenutna plata na Stamford Bridgeu mu je nešto veća od šest miliona eura što je odlična cfira za nekog ko je blizu četvrte decenije.

Brazliski fudbaleri su poznati po tome da u fudbalu vide bijeg od siromaštva pa prilikom potpisa prvenstvo razmišljaju o novcu zbog je u prošlosti bilo situacija kada bi neki vrhunski igrači napravili iznenađujuće transfere zbog vrtoglavih plata.

Top Komentari

Gaston
Inače svi zovemo DOKTORA kad nam treba nešto po kući radit.
2 0
Pajkan
Ginekolog za septicku
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti