Thiago Silva ide u Englesku kod bivšeg trenera?
Foto: EPA

Ponuđen ugovor

Thiago Silva ide u Englesku kod bivšeg trenera?

Brazilac Thiago Silva od naredne sezone neće nositi dres PSG-a, potvrdio je ranije francuski klub.

Silva je među Parižane došao još 2012. godine, postao je u međuvremenu klupska legenda, no njegovoj epizodi na Parku prinčeva u međuvremenu je došao kraj.

Sportski direktor Leonarda obavijestio je Silvu da klub neće produžiti ugovor koji ističe 30. juna, što je primoralo 35-godišnjeg fudbalera da krene u potragu za novim klubom, a ponuda mu ne nedostaje.

Nakon što se pisalo o interesu Fiorentine i Napolija, inostrani mediji sada prenose da bi Silvino sljedeće odredište mogao biti Everton čiji mu čelnici navodno dvogodišnji ugovor (1+1) s godišnjom platom od četiri miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sadašnji trener Evertona Carlo Ancelotti bio je taj koji je Silvu doveo u Milan 2009. godine i koji ga je kasnije vodio u PSG-u, a vjeruje se kako bi dobar odnos koji gaje mogao biti od presudne važnosti u ovoj priči.

U međuvremenu Silva je već odbio pojedine klubove iz Kine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi