Fiorentina se povlači: Thiago Silva traži nerealnu platu

Može dobiti duplo manje...

Fiorentina se povlači: Thiago Silva traži nerealnu platu

Sinoć su francuski mediji prenijeli špekulacije da je Fiorentina odlučila krenuti u pregovore sa Thiagom Silvom, kapitenom PSG-a koji će uskoro napustiti Park prinčeva kao slobodan igrač.

Navodno je iskusni Brazilac bio voljan saslušati Fiorentinin prijedlog, ali sada italijanski klub "povlači ručnu".

Gazzetta dello Sport piše da se Fiorentina odlučila povući iz priče kada je saznala kakva primanja traži Thiago Silva.

Kapiten je u PSG-u zarađivao ogroman novac, a to želi i u svom narednom klubu.

Navodno Silva želi 10 miliona eura po sezoni što bi ga svrstalo među najplaćenije igrače u Seriji A. Teško je povjerovati da bi Fiorentina bila spremna dati mu toliko novca, pa i zbog činjenice da Brazilac ima 35 godina.

Ako je vjerovati Gazzetti dello Sport, Fiorentina može Silvi ponuditi maksimalno 5.5 miliona eura po sezoni, što je gotovo duplo manje nego što on želi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, ukoliko Silva ne pronađe željeni angažman do polovine augusta, možda Fiorentina ponovo pokuša, a Brazilac pristane na skromnija primanja.

Za Thiaga Silvu su pored Fiorentine navodno zainteresovani Milan, Arsenal, Everton...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi