Jedan od najboljih igrača današnjice neće igrati na Euru, danas je to i potvrdio: "Nisam ja robot"

Najavio šest mjeseci uoči turnira

Jedan od najboljih igrača današnjice neće igrati na Euru, danas je to i potvrdio: "Nisam ja robot"

Admin Čaušević

Do Evropskog prvenstva u Njemačkoj je ostalo šest mjeseci, a već sada je poznato da jedan od najboljih svjetskih igrača na svojoj poziciji neće nastupiti na kontinentalnom turniru uz poruku: "Ja sam čovjek, nisam robot!

Sjajni Thiabut Courtois dao je intervju za belgijske medije u kojem je govorio o svom odustajanju od Evropskog prvenstva i internim problemima u svlačionici reprezentacije Belgije u koje uključen u prethodnim međunarodnim prozorima.

Navodno je golmanu Reala u junu prošle godine zasmetalo zato što on nije dobio kapitensku traku nakon penzionisanja Edena Hazarda, već je ista otišla na ruku Romelua Lukakua.

"Svako ima mišljenje o ovoj temi i to je normalno. Ali mislim da mnogi ljudi nisu razumjeli moju poziciju. Nije se toliko radilo o kapetanskoj traci", kazao je Courtois.

"Tada je sa mnom bilo malo ili nimalo razgovora. Osjećao sam da ne računaju na mene. Možda sam prebrzo donio odluku. Ali ja sam ljudsko biće s osjećajima, nisam robot."

Oglasi

Courtois se oporavlja od povrede ligamenata. Velika je mogućnost da će biti spreman za finiš sezone, ali bez obzira na to nema namjeru braniti u Njemačkoj.

"Čak i da odigram jednu utakmicu za Real Madrid do kraja sezone, to ne bi značilo da ću biti 100% spreman za Evropsko prvenstvo."

"Gledat ću utakmice reprezentacije, kao i do sada. Nadam se da će otići što dalje. 2018. je bila naša najveća šansa za osvajanje titule do sada, možda ovaj put budemo još bliže."

"Vidjet ćemo što nam budućnost nosi. Još uvijek želim igrati za Belgiju, ali ne postajem mlađi. Baš suprotno", dodao je odlični golman.

Courtois brani za Belgiju desetak godina, nadao se da će on postati vođa nakon odlaska Hazarda, ali su svlačionica i Savez odlučili da više vjeruju Lukakuu.

Izostanak jednog od najboljih golmana sa gola Crvenih đavola tokom Eura će sigurno biti problem za reprezentaciju koju sa klupe predvodi Domenico Tedesco.

Podsjećanja radi, ako izbori plasman na Evropsko prvenstvo BiH će završiti u grupi sa Belgijom, Slovačkom i Rumunijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi