Thierry Henry napustio ložu na Emiratesu tokom penala, odmah je svima rekao šta će da se desi

Video koji je oduševio navijače Arsenala

Thierry Henry napustio ložu na Emiratesu tokom penala, odmah je svima rekao šta će da se desi

E. Čaušević

Arsenal se sinoć uspio plasirati u četvrtfinale Lige prvaka nakon drame na Emiratesu i pobjede poslije penala protiv Porta. Ovom meču prisustvovao je i legendarni Thierry Henry koji je tokom penala napravio potez koji je sve iznenadio.

Topnici su imali ulogu favorita u okršaju protiv Porta, ali portugalski predstavnik je itekako namučio Arsenal i na kraju bio veoma blizu velikog iznenađenja i plasmana u četvrtfinale.

Rezultat na prvoj utakmici bio je 1:0 za Porto, a nakon 120 minuta igre sinoć na Emiratesu isti rezultat bio je u korist Arsenala što je značilo da ćemo putnika u četvrtfinale Lige prvaka saznati nakon penala.

Igrači Arsenala bili su mnogo više fokusiraniji na penale koje su izveli bez greške, dok su s druge strane Wendell i Galeno bili tragičari Porta jer je golman Raya uspio da obrani njihove udarce i odvede Topnike u narednu fazu takmičenja.

Na Emiratesu je sinoć nakon dugo vremena bio i Thierry Henry koji je zlatnim slovima upisao svoje ime u historiju Arsenala.

Oglasi

Henry je na Emiratesu bio poslovno s ekipom CBS-a, ali nije propustio priliku da bodri svoj nekadašnji tim. No, ono što je legendarni Francuz napravio tokom penal serije mnoge je ostavilo bez teksta.

Naime, Henry je napustio svečanu ložu na Emiratesu kada je Wendell trebao da šutira penal i bio je siguran da će igrač Porta da promaši što se na kraju i desilo.

CBS je na kraju emisije pokazao taj trenutak kada je Henry napustio ložu uvjeren u pobjedu Arsenala, a taj video oduševio je navijače londonskog kluba.

@cbssportsgolazo

#thierryhenry KNEW Galeno was going to miss his penalty 😳 #UCL #ucltoday #championsleague #arsenal #porto

♬ original sound - CBS Sports Golazo
Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Arsenal je uspio da se plasira u četvrtfinale i već u petak će saznati protivnika u narednoj rundi Lige prvaka.

Pored Arsenala dalje su se plasirali još Barcelona, Real Madrid, PSG, Manchester City i Bayern, a preostala dva putnika u četvrtfinale saznat ćemo večeras nakon mečeva Inter - Atletico Madrid i PSV - Borussia Dortmund.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti