Thierry Henry prije 17 godina postigao najbolji gol u historiji utakmica u predsezoni

Majstorija o kojoj se rijetko priča

Thierry Henry prije 17 godina postigao najbolji gol u historiji utakmica u predsezoni

E. Čaušević

Skoro svi klubovi iz najjačih evropskih liga počeli su pripreme za novu sezonu, a uskoro nas očekuju i prijateljske utakmice.

Ljubitelji fudbala s nestrpljenjem očekuju početak nove sezone, a uzbuđenja kreću već u prijateljskim utakmicama koje nas čekaju već od naredne sedmice.

Utakmice u predsezoni sigurno ne izazivaju toliko pažnje kao one takmičarske, ali svejedno možemo vidjeti mnoštvo sjajnih poteza i golova.

Jedan od tih golova posebno se pamti, a postigao je legendarni Thierry Henry na pripremama Arsenala 2005. godine.

Arsenal je 20. jula 2005. godine igrao pripremni meč protiv austrijskogkluba Weiza, a utakmicu je obilježio nevjerovatan pogodak francuskog napadača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Henry je pokazao tada kakav je majstor i zabio je jedan od najljepših golova u karijeri, a mnogi su poručili da je to najbolji pogodak u historiji utakmica u predsezoni.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ovo je igračina,legendarni Titi.A danas na sceni gledamo kloceve poput benzeme silovatelja i ucjenjivača
2 0
King_Kenny
...strasan igrac je ovo bio,jedan od najboljih napadaca svih vremena definitivno...na zalost,jedan od najboljih golova u karijeri zabio je Liverpoolu u onoj pobjedi 4:2 na starom Highburyju,kada je driblingom iscasio sve kosti Carragheru...sve predriblao od centra i zabio gol...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi