Thierry Henry našao novi angažman
(Foto: EPA)

Seli u MLS

Thierry Henry našao novi angažman

M. Šljivak

Legendarni francuski fudbaler Thierry Henry našao je novi trenerski angažman.

Ovaj 42-godišnji stručnjak od naredne sezone sjedit će na klupi MLS tima Montreal Impact, a ovu vijest su potvrdili i iz ove ekipe.

Henry je dogovorio sve uslove saradanje sa kanadskom ekipom i u novoj sezoni će voditi ovaj tim, koji iza sebe ima razočaravajuću sezonu i osvojeno deveto mjesto Istočne konferencije.

Ekipu je u prethodne dvije godine vodio još jedan Francuz Remi Garde, ali saradnja s njim je raskinuta još u augustu nakon loših rezultata.

Henryju će ovaj posao biti drugi samostalni u karijeri. Prošle sezone je vodio Monaco u 20 utakmica, od oktobra do januara, ali je dobio otkaz nakon serije loših igara.

Francuz će u Montrealu raspolagati zaista odličnim timom, a među fudbalerima koji nose dres ovog tima su Saphir Taider, Bojan Krkić, Ignacio Piatti, Orji Okwonkwo, Bacary Sagna...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi