Ovo je otac jednog od najboljih igrača ikada, toliko je zloban da sinu nikad nije rekao ništa lijepo

Čuveni Thierry Henry otvorio dušu

Ovo je otac jednog od najboljih igrača ikada, toliko je zloban da sinu nikad nije rekao ništa lijepo

A. Čaušević

Vrlo su česte pojave gdje se djeca odlučuju za treniranje sporta kako bi ispunili želju svojih roditelja. To je bio slučaj i sa jednim od najboljih napadača koje je fudbal ikad imao. Međutim, njegov odnos sa ocem je s godinama postao katastrofalan i sjajnog golgetera je doveo do depresije

Legendarni Thierry Henry dao je šokantno priznanje o teškom odnosu sa svojim ocem Antonijem još dok je bio dječak.

Čuveni Francuz je u emotivnom razgovoru kazao kako mu zapravo rođeni otac nikad nije rekao ništa lijepo, već je samo tražio kritike u njegovoj igri.

Kakav je njihov trenutni odnos najbolje govori činjenica da nemaju niti jedne zajedničke fotografije dostupne javnosti.

"Znao sam da ću jedino fudbalom To je najteža stvar koju sam ikad morao napraviti. Kad sam bio mali, otac mi nikad nije govorio da sam uradio nešto dobro. Trebala mi je njegova lijepa riječ, da mi kaže da napredujem..."

Oglasi

"Uvijek mi je govorio što sam propustio, šta sam pogriješio. Donedavno sam uvijek želio ugoditi ljudima, jer to je bilo nešto čemu nisam imao pristup kad sam bio mali."

"Nisam znala šta bi me rastužilo, a šta ne. Ne bih rekao da sam bio mrtav, ali izražavanje emocija je bilo jako teško, osim ljutnje."

"Kad čujem ljude da govore o depresiji, nešto mi pada na pamet. Ja sam ljudsko biće, imam osjećaje. Mora da sam tokom cijele karijere bio depresivan."

Henry u društvu svoje majke na jednoj od utakmica Arsenala

"Jesam li to? Ne. Jesam li nešto poduzeo u vezi s tim? Ništa. Ali prilagodio sam se. To ne znači da hodam pravo, nego hodam. To je ono što su me učili od malena."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Henry je odgojen u pariškom predgrađu Les Ulis od strane oca Antoinea, koji potječe s Guadeloupea, i majke Maryse, koja je s Martiniquea.

Sam je prije nekoliko godina priznao da je odrastao u lošem okruženju. Ipak, bez obzira na sve uspio je postati jedan od najboljih igrača ikada. U karijeri je osvojio sve što vrijedi.

Top Komentari

Voland
Na stranu što je Henry bio veliki igrač, ali prva stvar koju ću uvijek pamtiti za njega je 'ona' ruka protiv Irske, koja mu je pomogla da na onakav način izbaci suparnika iz takmičenja. Velik kao igrač, ali mali kao sportista, da ne kažem čovjek
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi