Birao s kim bi radije igrao, na red došli Modrić i De Bruyne, a on nakon samo sekunde dao odgovor

Henryju nije bio lagan izbor

Birao s kim bi radije igrao, na red došli Modrić i De Bruyne, a on nakon samo sekunde dao odgovor

E. Čaušević

Thierry Henry prethodnih godina dosta gostuje u raznim emisijama na engleskim televizijama vezanim za fudbal, a postao je jedan od najdražih stručnih komentatorima mnogima. Legendarni Francuz ponovo je u centru pažnje i to zbog teškog izbora u izazovu u kojem je birao s kim bi radije igrao od ponuđenih igrača.

Henry je nakon završetka igračke karijere odlučio da se posveti trenerskom poslu, a trenutno je nekadašnji napadač Arsenala i Barcelone selektor mlade reprezentacije Francuske gdje mu ide dosta dobro.

No, i pored tog posla on ima vremena da gostuje na CBS Sportu u danima kada se igra Liga prvaka, ali pojavljuje se i u nekim drugim emisijama na engleskim televizijama.

S obzirom da živi s porodicom u Londonu ta gostovanja mu nisu problem, a zbog svojih sjajnih nastupa već je postao omiljeni lik javnosti kada je u pitanju pozicija stručnog komentatora koja mu također ide odlično.

Henry je bio dio izazova kanala Prime Video u kojem je birao između ponuđenih fudbalera s kojim od njih bi radije igrao.

Oglasi

Već prvo pitanje je bilo jako zanimljivo jer je Henry birao između Cristiana Ronalda i onog "pravog" Ronalda, a on je tu odgovor ispalio kao iz topa: "Pravi Ronaldo".

Naredni izbor bio je između Erlinga Haalanda i Waynea Rooneyja gdje se morao malo zamisliti, ali je na kraju Henry ipak odlučio da je Rooney njegov izbor.

I nakon toga na red su došli Luka Modrić i Kevin de Bruyne što je za mnoge sigurno težak izbor, no Henryju je trebala samo sekunda da razmisli.

"KDB", kratko i jasno je poručio legendarni Francuz.

Oglasi

@primevideosport

Who would Thierry Henry rather play with? 🤔 #thierryhenry #football #thisorthat

♬ original sound - Prime Video Sport

Mnogi su iznenađeni što Henry nije izabrao Modrića, ali De Bruyne nije tako čudan izbor s obzirom da je sarađivao s njim dok je bio pomoćni trener u reprezentaciji Belgije.

Idući izbor bio je između Johna Terryja i Virgila van Dijka, te se Henry odlučio Nizozemca. Između Judea Bellinghama i Stevena Gerrarda izabrao je legendu Redsa, dok je u odnosu na Harryja Kanea i Roberta Lewandowskog izabrao napadača Bayerna.

Za Henryja najteže pitanje bilo je da izabere između Didiera Drogbe i Alana Shearera koji je sjedio pored njega, ali se Francuz ipak odlučio za Drogbu. Naredni izbor bio je između Salaha i Balea što je također Henryju izazvalo problem.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ja bih bio na lijevoj strani u toj ekipi zato ću izabrati Salaha", rekao je Henry.

Nakon toga na red su došli Bukayo Saka i Kylian Mbappe, a izbor je bio Mbappe. Na kraju su se našalili da bira između kolega iz CBS-ove emisije Carragher - Richards, a tu je Henry izabrao nekadašnjeg štopera Liverpoola.

Top Komentari

Joe17
Bivsi igrac barce i bivsi pomocni u Belgiji, to je isto kao da pitate Dalica ko je bolji LM ili KDB... Nidje veze!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi