Avanture fudbalskog heroja: Varao ženu dok čuva dijete, keširao 8 miliona, a onda je sreo Sarajku...

Život mu od tada više nije isti

Avanture fudbalskog heroja: Varao ženu dok čuva dijete, keširao 8 miliona, a onda je sreo Sarajku...

A. Čaušević

Vjerovatno ne postoji ljubitelj fudbala da ga ne voli. Na tereju je bio istinski heroj, a van terena je bio sklon prevarama sve dok u njegov život nije ušla jedna žena koja mu je zauvijek promijenila život i učinila ga drugim čovjekom. 

Ako je neko zaslužio Zlatnu loptu za sve što je uradio u karijeri onda je to ovaj čovjek. Osvojio je sve što vrijedi od Svjetskog prvenstva do Lige prvaka i opravdano se smatra najboljim napadačem u historiji.

Thierry Henry je apsolutni heroj jedne generacije. Zašto je Arsenal toliko popularan danas klub najviše zasluga nosi čuveni Titi jer su mnogi počeli navijati za Topnike upravo radi njega. 

Svi ga pamte po igrama u dresu Arsenala gdje je godinama dominirao Premiershipu i predvodio je ekipu koja je i dan danas jedina završila sezonu prvenstva Engleske bez poraza. 

Legendarni Francuz je već dugi niz godina u vezi sa Sarajkom Andrejom Rančić, a ovaj par se nikad nije vjenačao

Prepoznatljiv po magičnoj tehnici šuta i nevjerovatnoj brzini te ubacivanju s lijeve strane u sredinu Henry je ostavio neizbrisiv trag u svijetu fudbala. 

Oglasi

Van terena je imao nekoliko vratolomija, odnosno ljubavnih afera i to sve dok nije upoznao Sarajku, Andreju Rajačić s kojom je u vezi duže od deset godina, ali nikada se nije oženio.

Prvi put na ludi kamen je stao 2003. godine kada je oženio britansku manekensku Claire Merry koj je ubrzo postala trudna te je rodila kćerkciu Teu.

Ipak, njihova romansa nije potrajala. Claire je uzela mobitel svog muža i pronašla poruke sa Sadie Hwelett, britanskom kozmetičarkom i šminkericom.

Henry je prvu suprugu varao sa Sadie Hewlett

Ubrzo je uslijedio razvod. To se desilo 2008. godine, a prema izvještajima britanskih medija Henry je svojoj bivšoj supruzi iskeširao čak osam miliona eura.

"Razvod nikad nije lak, a još više s kćerekom između. U Barcu sam stigao povrijeđen, usred razvoda"

Oglasi

"Kao što svi znate, imam nekih osobnih problema, a kćerm mi je najvažnija stvar u životu. Nisam sretan jer otac ne može biti sretan ako svoju kćer vidi samo pet puta u zadnjih osam mjeseci", govorio je Henry nakon razvoda.

Henryja je razvod sa Claire Merry koštao 8 miliona eura

Ubrzo je upznao Andreu koja mu je promijenila život, riječ je Sarajki rođenoj 1986. godine koja je odrasla u bh. prijestolnici, poslije čega je studirala u SAD-u.

Imala je uspješnu karijeru kao model, a sa Henryjem se upoznala u Barceloni. Do danas se nisu vjenčali te imaju jedno zajedničko dijete, u pitanu je sin Tristan rođen 2012. godine.

Henry i Andreja žive daleko od svjetla reflektora, Sarajka uopšte ne koristi društvene mreže i rijetko se ovaj par može vidjeti u javnosti. Možda im zato i veza jeste toliko uspješna...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi