Lude scene u Engleskoj: Menadžeri krenuli u obračun pored terena

Žestoko je u Premiershipu

Lude scene u Engleskoj: Menadžeri krenuli u obračun pored terena

Midhat Šljivak

Nevjerovatne scene dešavale su se večeras na Community stadionu u Londonu gdje svoj meč 11. kola Premier lige igraju Brentford i Brighton.

U finišu prvog dijela došlo je do verbalnog i umalo fizičkog obračuna između dvojice menadžera i sve je bilo zaista žestoko.

Sve je zakuhao menadžer Brentforda Thomas Frank. Danac nije dopustio brzinsko izvođenje auta jednom igraču Brightona, pa je odlučio reagovati i Roberto De Zerbi.

Došlo je do verbalnog sukoba između dvojice menadžera. Obojica su bili spremni krenuti i u fizički obračun, ali u tome su ih zaustavili fudbaleri.

Oglasi

Ono što je sigurno je to da je palo dosta teških riječi s obje strane, no na kraju se ipak sve smirilo i došlo je do pozdrava između dvojice trenera.

Nisu ovo nikakve nove scene u Engleskoj. Često smo mogli gledati sukobe menadžera pored terena, a posljednji se desio nedavno na gradskom derbiju između Chelseaja i Tottenhama.

Doduše, tada su nakon utakmice zakuhali tadašnji menadžer Plavaca Thomas Tuchel i Antonio Conte i među njima je bilo i fizičkog kontakta.

Večeras je sve bilo nešto blaže. De Zerbi tek stiče ime u Engleskoj i na ovaj način je sigurno želio pokazati da s njim neće niko izaći lako na kraj.

Podsjetimo, 43-godišnji italijanski stručnjak preuzeo je Brighton u septembru i to nakon što je Graham Potter odlučio otiči u Chelsea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za sada je Italijan ovaj klub vodio u dvije utakmice i još uvijek čeka prvu pobjedu te je trenutno na učinku od poraza i remija.

Thomas Frank je s druge strane već petu godinu menadžer Brentforda i mnogo je iskusniji od De Zerbija u Premiershipu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi