Utišao Grbavicu, igrao za velikane, a sada neočekivan potpis - Stigao je kod bh. mašine!
Meunier u Trabzonsporu.

Belgijanac u Turskoj

Utišao Grbavicu, igrao za velikane, a sada neočekivan potpis - Stigao je kod bh. mašine! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Danas je ozvaničen još jedan pomalo neočekivan transfer. Naime, Thomas Meunier potpisao je za Trabzonspor. 

Nakon što je u prvoj polusezoni igrao samo osam puta u Bundelsigi, a jednom čak i u 3. ligi Njemačke za Borussiju Dortmund, Thomas Meunier je odlučio da ode.

Ovaj Belgijanac je danas ozvaničio transfer u redove Trabzonspora. Potpisao je do juna 2025. godine.

U ovom klubu se tako pridružuje bh. mašini, Edinu Višći. Ovaj dečko iz Olova prije nekoliko dana je postao najbolji asistent u historiji turske Super Lige. 

Oglasi

Thomasa Meuniera zapamtio je i stadion FK Željezničar

Jedan od osam golova koliko je postigao za Belgiju, postigao je i na Grbavici. Bilo je to u oktobru 2017. godine kada je Belgija u onoj ludoj utakmici slavila s 3:4.

Meunier je postigao pogodak već u trećoj minuti za 0:1 i tako utišao Grbavicu, koja je kasnije tri puta i eksplodirala, no na kraju smo doživjeli poraz.

Posebno se u dresu Belgije pamti onaj meč protiv Gibraltara nešto ranije iste godine. Belgija je slavila 9:0, a Meunier je postigao tri gola i upisao četiri asistencije.

Što se tiče klupske karijere, počeo je u Virtonu, da bi igrao još za Club Brugge, PSG i Borussiju. Dijete je Standarda iz Liegea, no kao senior je počeo u Virtonu.

S PSG-om je po tri puta osvajao francusko prvenstvo, kup, liga kup i superkup. S Club Bruggeom je osvojio prvenstvo i kup Belgije, dok je s Borussijom osvojio njemački kup.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi