Edin Višća ispisao historiju turskog fudbala, dobio poruku legende iz Brazila i odmah odgovorio

Fantastičan poduhvat nekadašnjeg bh. reprezentativca

Edin Višća ispisao historiju turskog fudbala, dobio poruku legende iz Brazila i odmah odgovorio

E. Čaušević

Trabzonspor sinoć je doživio težak poraz na svom terenu od Galatasarayja (1:5) u derbiju 21. kola Superlige, ali nakon meča nekadašnji bh. reprezentativac Edin Višća imao je razloga za osmijeh. Višća je ispisao historiju u najjačem rangu turskog fudbala, a zbog tog podviga dobio je i poruku legende Fenerbahčea.

Galatasaray sinoć je iskoristio kiks Fenerbahčea i uspio je da deklasira u gostima Trabzonspor sa 5:1 i ponovo se s ljutim gradskim rivalom izjednači na vrhu tabele.

Odličan meč odigrali su Zaha i Akturkoglu koji su bili dvostruki strijelci, dok je još jedan pogodak za goste iz Istanbula zabio Ayhan.

Jedini strijelac za Trabzonspor u 79. minuti bio je Destan i to na asistenciju Edina Višće, te je to bio trenutak za historiju. Kakav trag je Višća ostavio u Turskoj najbolje pokazuje činjenica da je sinoć bh. fudbaler postao najbolji asistent ikad u Superligi.

Višća je prije dolaska u Trabzonspor s dosta uspjeha igrao u Bašakšehiru u koji je još 2011. godine stigao iz Željezničara. Bivši bh. reprezentativac sinoć je došao do brojke od 109 asistencija u Superligi i postao je apsolutni rekorder.

Oglasi

Rekord u asistencijama u najjačem rangu turskog fudbala dugo vremena držao je legendarni brazilski veznjak Alex koji je najbolje dane karijere proveo u Fenerbahčeu, te se on zaostavio na brojci od 108 asistencija.

Upravo je Alex bio među prvima koji se oglasio nakon što ga je Višća srušio s trona, te je Brazilac pokazao kakav je gospodin.

"Nakon što je srušio moj rekord čestitam Edinu Višći na poduhvatu. Nevjerovatan podvig i zaslužuje čestitke", poručio je Alex putem Instagrama.

Oglasi

Nekadašnji fudbaler Željezničara nije ostao dužan Alexu, te mu je ostavio komentar i zahvalio se na poruci.

"Hvala ti doktore. Ponosan sam što mogu biti na vrhu s gospodinom poput tebe", odgovorio je Višća nekadašnjem igraču Fenerbahčea.

   Edin Višća odgovorio legendarnom Alexu

Alex je u turskom prvenstvu odigrao ukupno 241 utakmicu, dao je 136 golova i upisao 108 asistencija, te je s Fenerom osvojio sve što je mogao. S druge strane Višća je trenutno na brojci od 358 utakmica, 96 golova i 109 asistencija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Višća je u Bašakšehiru igrao skoro 11 godina i postao je prvak Turske s tim klubom, a u Trabzon je stigao u januaru 2022. godine za skoro pet miliona eura, te je i s tim klubom uspio da postane prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi