Thomas Muller donio konačnu odluku o svojoj budućnosti

Mnogo se o tome pisalo u proteklom periodu

Thomas Muller donio konačnu odluku o svojoj budućnosti

Samir Mlaćo

Iako se mnogo pisalo o njegovom odlasku, Thomas Muller će ipak ostati stanovnik Minhena i u narednom periodu.

Njemački Bild prednosti da je Miler dogovorio produženje saradnje do juna 2025. godine i da će sve uskoro biti ozvaničeno.

Muller je imao ugovor do kraja sezone i jasno je da već morao krenuti u pregovore, a nije se našao u kadru u velikom broju utakmica, te su mnogi bili mišljenja da time i završava epizodu u Bayernu.

Navijači su bili bili za njegov ostanak, a Bild prednosti da je Muller razgovarao sa Thomasom Tuchelom koji je također rekao iskusnom ofanzivcu da bi ga volio vidjeti i u narednoj sezoni u dresu Bavaraca i da je sve dogovoreno.

Muller je u Bayernu od 2000. godine i legenda je kluba, a upisao je čak 684 nastupa. Postigao je 237 golova, te osvojio 32 trofeja, čime se mogu samo rijetki pohvaliti u svojim karijerama.

Oglasi

U proteklim mjesecima Muller se povezivao sa velikim brojem klubova i mnogi su ga željeli vidjeti u svojim redovima. To se prije svega odnosilo na Milan, Inter, Juventus i Manchester United, no od toga nema ništa. Svjesni su mnogi da Muller ima pobjednički mentalitet i da može mnogo značiti i za samu svlačionicu, te ima šta pokazati na terenu i u narednom periodu.

Sada sve pada u vodu i očigledno da je Muller odlučio karijeru i završiti u Minhenu.

Za 16 godina koliko je član prvog tima Muller je s Bayernom osvojio čak 12 titula prvaka Njemačke što je impresivan podatak. Uz to je bio i dva puta prvak Evrope.

Prije nekoliko mjeseci ozbiljan novac su mu nudili Saudijci, ali je iskusni fudbaler rekao "ne" novoj obećanoj fudbalskoj zemlji što i nije čudo pošto je jedan od najvećih kritičara života u arapskom svijetu, odnosno kršenju ljudskih prava.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern i ove sezone vodi bitku za prvaka u Bundesligi, no sjajne igre prvo mjesto za sada su donijele Bayer Leverkusenu koji ima i četiri boda prednosti. Vodit će se žestoka borba za prvaka, no Bavarci vjeruju da će uspjeti stići i prestići sjajne Apotekare i na kraju se ponovo.

Kada je Liga prvaka u pitanju, Bayern je jučer saznao da će za rivala u osmini finala imati italijanski Lazio. Lazio nije momčad za podcijeniti, ali jasno je da su Bavarci favoriti. Prvi meč igra se u Italiji.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Izrazito odvratan tip.
1 1
Bulle
Gospodin.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi