Saznao da ga Flick neće zvati u reprezentaciju i odmah reagovao: "Vidjet ćemo šta će biti..."

Muller se oglasio

Saznao da ga Flick neće zvati u reprezentaciju i odmah reagovao: "Vidjet ćemo šta će biti..."

E. Čaušević

Njemački selektor Hansi Flick jučer je potvrdio da Thomas Muller neće dobiti poziv za naredna dva okupljanja ove reprezentacije što je izenadilo tamošnju javnost. Nakon svega oglasio se i iskusni fudbaler Bayerna koji je reagovao na takav potez selektora Njemačke.

Nakon Svjetskog prvenstva u Kataru gdje je reprezentacija Njemačke ispala već u grupnoj fazi nekoliko iskusnijih prvotimaca odlučilo je da se oprosti od nacionalnog dresa, a među njima trebao je biti u Muller.

Međutim, nakon razgovora sa Flickom iskusni napadač minhenskog Bayerna odlučio je da će i dalje nastupati za reprezentaciju, ali sigurno da ni slutio nije kakav udarac će mu zadati selektor.

Naime, selektor Njemačke potvrdio je da Mullera neće zvati u nacionalni tim za naredna dva okupljanja koja će biti u martu i junu kada će ova selekcija odigrati prijateljske utakmice.

"Pričao sam s Thomasom i saopštio mu da ga neću zvati za mečeve u martu i junu. No, to ne znači da je njegova karijera u reprezentaciji završena i da neće imati mjesto u ekipi na Evropskom prvenstvu", rekao je Flick.

Nakon svega odlučio je da se oglasi i Muller koji je potvrdio da mu je selektor javio da neće biti na spisku na naredna dva okupljanja, te je odlučio da reaguje.

Oglasi

"Jučer je objavljeno da me Hansi Flick neće zvati za naredna dva okupljanja. Cijenimo jedan drugog i nastavit ćemo biti u dobrom odnosu. Vidjet ćemo šta će biti dalje, navijam za momke u prvim mečevima ove godine", rekao je Muller i dodao.

"Iskreno, želim da iskoristim reprezentativnu pauzu da se pripremim što bolje za izazove s Bayernom. Stiže nam odlučujući dio sezone, u odličnoj smo poziciji u svim takmičenjima i moj glad za trofejima je uvijek isti".

Muller je za reprezentaciju Njemačke debitovao još u martu 2010. godine, a posebno je briljirao nekoliko mjeseci kasnije na Mundijalu u Južnoj Africi gdje je izabran za najboljeg mladog igrača tog turnira.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U dosadašnjoj karijeri za nacionalni tim ovaj 33-godišnjak odigrao je ukupno 121 utakmicu i zabio je 44 gola.

Muller je bio dio reprezentacije i na Mundijalu 2014. godine u Brazilu kada je s Njemačkom postao prvak svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi