Pojavilo se svjetlo na kraju tunela za Davida de Geu!

Španski golman uskoro u novom klubu?

Pojavilo se svjetlo na kraju tunela za Davida de Geu!

Eldar Ganibegović

David de Gea je već oko tri mjeseca slobodan igrač nakon što je napustio Manchester United, no sada je ugledao svjetlo na kraju tunela i uskoro bi trebao imati novi klub.

Gotovo tri mjeseca nakon što je napustio Manchester United, Španac je još uvijek slobodan igrač. 

David de Gea je vodio pregovore sa Sevillom, Bayernom iz Minhena, sa timovima iz Saudijske Arabije, ali nigdje nije potpisao ugovor. 

Kako prenose španski mediji, Real Betis je spreman da pruži ruku pomoći 32-godišnjem golmanu, zbog toga što se Claudio Bravo nalazi u posljednjoj godini ugovora. 

Navodno je David de Gea tip golmana kakvog Manuel Pellegrini želi u svom timu. Osim toga, za ekipu iz Seville to je prilika koju ne žele da propuste, pogotovo što je fudbaler slobodan igrač. 

Za Crvene đavole golman je nastupio na 545 utakmica, te je bio član generacije koja je posljednji put bila šampion Engleske, godine 2013.

Oglasi

Oproštajna poruka Davida de Gee: Imenovao je samo jednog čovjeka

"Samo sam htio poslati ovu oproštajnu poruku svim navijačima Manchester Uniteda.

Želio bih da izrazim svoju nepokolebljivu zahvalnost i uvažavanje za ljubav iz posljednjih 12 godina. Puno smo postigli otkako me je moj dragi Sir Alex Ferguson doveo u ovaj klub.

Bio sam nevjerovatno ponosan svaki put kada sam obukao ovaj dres, da vodim tim, da predstavljam ovu instituciju, najveći klub na svijetu je čast koju ima samo nekoliko sretnih fudbalera.

Bio je to nezaboravan i uspješan period otkako sam došao ovdje. Nisam mislio da ću odlaskom iz Madrida kao dječak postići ono što smo uradili zajedno.

Sada je pravo vrijeme da se prihvatim novog izazova, da se ponovo probijem u novom okruženju. Manchester će uvijek biti u mom srcu, Manchester me je oblikovao i nikada me neće napustiti", napisao je David de Gea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Gea je za vrijeme provedeno u Manchester Unitedu osvojio po jednom Premier ligu, Evropsku ligu, FA Cup, dva puta engleski Liga kup, te tri puta Community Shield.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti