Thomas Muller u 30. godini pravi prvi transfer u životu

Navodi njemački Kicker

Thomas Muller u 30. godini pravi prvi transfer u životu

Ugledni njemački list Kicker prenosi kako bi napadač Bayerna Thomas Muller u januaru mogao napustiti klub.

Muller već dugo vremena ima problema sa trenerom Bavaraca Nikom Kovačem, a s nedavne dvije asistencije protiv Olympiakosa pokazao je da još uvijek nije zaboravio igrati nogomet.

Ipak, bez obzira na to što je dobio šansu za igru u Ligi šampiona, Muller nema namjeru ostati član Bayerna do kraja sezone već želi u januaru promijeniti sredinu.

Kako Kicker navodi, njegova želja je prelazak u Inter koji ga je navodno i kontaktirao. Sportski direktor Nerazzurra Giuseppe Marotta kaže kako klub razmatra neke napadačke opcije u zimskom prelaznom roku.

"Analizirat ćemo sve opcije u januaru. Najbolji igrači ne mijenjaju klubove u zimskom prelaznom roku, ali mi ćemo pokušati neke od njih nagovoriti. Naravno, ako se Alexis vrati na vrijeme, neće biti promjena u napadu", kazao je Marotta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter ne bi imao potrebe pronalaziti nova napadačka rješenja u januaru da je jedno od najnovijih pojačanja Alexis Sanchez zdrav, ali obzirom da ga neće biti nekoliko mjeseci Nerazzurri moraju naći zamjenu.

Kada je u pitanju Muller, on je u toku ove sezone odigrao ukupno 12 utakmica, ali većiom je ulazio s klupe. Postigao je samo jedan gol i dodao šest asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi